merhaba duyuru
c ye başlayalı 1 hafta bile olmadı o yüzden bilgim az.toplam işlemi çarpma faktöriyel vs. hepsini normal yolla yapabiliyorum fakat fonksiyonla yapamıyorum.yani topla fonksiyonu yapıyorum kaynaklarda anlatıldığı gibi yapıyorum en kötü kopyala yapıştır yapıyorum gene bir eksiklik var şunu genel hatlarıyla anlatabilecek biri varsa ufaktan anlatabilir mi?



 

aldigin hata mesaji nedir? ya da nerede problem var?

yazdigin fonksiyonlari main'in ust satirlarina yazip calistirmayi denedin mi?

roadrunner merlin

kahin olmadan önce : pass by value

zamanin otesinden gelen edit

www.cagataycebi.com

lemmiwinks

#include <cstdlib>
#include <iostream>

using namespace std;
int kareAl(int x){
return x*x;
}
int main(int argc, char *argv[])
{
int a=2;
kareAl(a);

system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}
aslında bundan daha normalini yapmıştım da kaydetmemişim mainden öncesi her zaman denediğim gibi ama sonrasını baya sallama oldu.asıl sorun sanırım orda

Monat

a'nin karesini almuşsın ama, ne yazdırmışsın ne de başka bir variable'a set etmişsin bu değeri, o da uçup gitmiş. ayrıca "#define EXIT_SUCCESS 0" gibi bir tanımla lazım şu anki kodun çalışması için.

sonradan edit: c++ kokan yapıların var :D

zamanin otesinden gelen edit

tam olarak anlayamadım.biraz daha açık yazabilir misin?

edit:napıyım hoca c/c++ karışık vermiş slaytta.pek ayırt edemiyorum

Monat

#include <stdio.h>

int kareAl(int x)
{
return x*x;
}
int main(void)
{
int a=2;
printf("a^2 = %d", kareAl(a));
scanf("%d", &a);

return 0;
}

hangi ortamda yazdığını bilmiyorum ama tam olarak bu yeterlidir. senin yazdığında mesela namespace var ki böyle bişey yok aslında c'de. yine de c++ derleyicileri de c kodunu derler genelde ama bu yazdığında çalışmadığını anlayabileceğin bi yer de yok. yani ekrana yazdırma filan gibi. böyle yazıp dene bi. senin yazdığında hata mı veriyor, yoksa hiçbi tepki vermiyor mu?
scanf satırı şunun için; sonucu yazan ekran açılınca hemen sen görünmeden kapanacak büyük ihtimalle. onu önlemek için.

tepedeki psychedelic adam

kareAl diye ekstradan fonksiyon yazmaya gerek yok.

www.cprogramming.com

roadrunner merlin
1

mobil görünümden çık