büyük patlamanın olduğu noktaya göre uzay boşluğunda sabit durulabilir mi?




 

ı ıh. (rumuza da uydu cevap hehe)

kediebesi

göreceli olarak sabit durulabilir heralde neden olmasın?

sicrayan geyik

atıp tutmayın la. evrendeki her şey dönüyor. kütle çekimi diye bi kanun var. hiçbişey sabit kalamaz.

cha

o noktanın pozisyonunu ve senin o noktadan uzaklaşma hızını yönünü falan bilirsen eğer.
ve elinde yörüngeni hızını vs. kontrol edeceğin yeterince enerji varsa evet teorik olarak o noktaya göre belli bir uzaklıkta statik olarak kalabilirsin.

orpheus

Uzay boşluğunda "bir şeye göre" sabit kalmanız mümkün ama uzay boşluğu dediğimiz şey büyük patlamayla oluştu, dolayısıyla durup büyük patlamayı izleyebileceğiniz bir nokta yoktu.

sourlemonade

öncelikle uzay boşluğunun ne olduğunu tanımlamak icap ediyor. ya da büyük patlamanın sıfır noktasını. orijin neresi ? evrenin sınırları neresi ? orijin ve sınırlar acaba birbirine göre sabit mi ki sen onlara göre sabit kalasın ? koordinatlarını nasıl belirleyeceksin ? x-y-z kartezyeni bir konumunun olsun, bu eksenler birbirine dik mi acaba ? dik değillerse de açıları değişiyor mu ?

taşak geçmiyormuşum gibi oldu ama ciddiyim, uzayın geometrisi tam oalrak nedir, nasıldır, küresel midir kübik midir henüz ondan bile emin değiliz. yani sorunun cevabını vermek çok çok çok zor.

verilecek en tatminkar cebvap "ölçebildiğin kadar, ve kabul ettiğin mantığa göre sabit kalabilirsin" şeklinde olacak. ancak bunun için de uzayın aslında kocaman bir akvaryum olduğunu düşünmek gibi hatalı bir varsayım yapmalıyız.

celeron 300a

uzayın tam merkezine ulaşabilirsen evet. bahsettiğim merkez galaksinin değil galaksi kümelerinin etrafında döndüğü merkez. tabi onların da etrafında döndüğü merkezler var. zor yani.. =)

atrin
1

mobil görünümden çık