
öncelikle eklediğin fotoğraflar fotoşop müdahalesi görmüş.
internette fotoğrafçılıkla ilgili fazlasıyla bilgi bulabilirsin. ortam olsun, birileriyle beraber fotoğraf çekelim diyorsan kurs mantıklı olabilir ama öğrenme açısından gerek yok.


bulabiliyorsan ya da alabiliyorsan faruk akbaş ve emre ikizler'in fotorğaf teknik okumaları adlı kitabını al.
internette 23094890234 tane kaynak var, tükçe olarak bile, fotoğrafın temel mantığını anlatan. bol fotoğraf incele, bol çek, geliştir kendini işte. kursa gerek yok zaten öğrenmek için.


bufod un haftasonu kurslari olmasi lazim. hem cevre de yaparsin kendine, kurs disinda birlikte pratik yapacagin arkadaslarin olur.


konusu açılmışken ben de bir soru sorayım, bu iş için illa ki prof. fotoğraf makinesi mi gerekiyor? ben mesela canon ixus 80'imle güzel fotoğraflar çekemez miyim?


@kivanc1 elbette ki çekersin, lakin photoshop yeteneğinin de iyi olması lazım. mehmet turgut'u görüyoruz, adam photoshop'sız bir hiç. bir efekt fotoğrafı ne güzel hale getiriyor.


yeni makineler çıktı ya, kendinden fotoşoklu<3<3<3. çekiyorsun hemen fotoşok yapıyor fotorğafların güzel çıkıyor ^_^
ahaha demekki fotorğafta olay fotoşokmuş öğrenmiş olduk. saol ekşiduyuru slfjslfjsldf


@kivanc1; makinenin megapiskeli kaç? kaç zuum yapıyor bunlar hep önemli.. şimdi az zoom lu ve düşük megapikselli bir makineyle güzel şeyler çekmen zor. ama megapikseli artınca hep güzel şeyler çıkıyor ^_^


mesela @zenc'i ele alalım. kendisi fotoğraftan pek çakmıyor, ama makinesinin megapikseli de zoom u da yüksek. ortaya iyi şeyler çıkıyor.


@kivanc1
tabii ki çekebilirsin ama kendi geliştirme konusunda kararlıysan, istekliysen onunla cektigin fotolar yetersiz kalır bir süre sonra istedigin ayarları yapamama olayı can sıkar vs. sonuc olarak güzel fotograf photoshoplu fotograf demek değil.


@cedric panpa anlamaya gerek yok zaten basıyorsun çekiyor. hatta fotoşoka da gerek yok. ben office picture manager ile hallediyorum olayı.


zenc makinenin megapikseli kaç?


www.fotono1.com
gir buraya burada egitim bölümü var orada çok pratik anlatım var.
ayrıca o canlı renklerin bir çogu bazı efektlere magruz kalıyor ki bir yerde de mecbur kalıyorsun.
fotograf çekmek ya yetenektir. yada pratik ben mesela yeteneksizim ama cedric yetenekli adam. mesela ondan ne olursa olsun uzun uzun ugraşman gerekiyor.
al eline kullanma kılavuzu makinanı tani önce ama adın gibi bilene kadar.
sonra aç bir tane egitim örnegin uzun pozlama çık balkona cama deneme yap.
sonra aç makro çekimi git halının desenini çek bu şekilde işi kaparsın birazda fotoşok tamamdır. yetenekliysen birşey diyemem zaten çekersin hertürlü ama degilsen çok ugraşman gerekir.
ayrıca makinanın önemi bir yere kadar ondan sonrası kişiye kalmış bir durum. makinayada çok takma.


www.bulentozalp.com.tr bu sitenin size güzel bir kaynak olabileceğini düşünüyorum. blog sahibi çok çeşitli alanlarlada tecrübeli olarak fotoğraf ve video çekimi yapan birisi. Fotoğrafları incelemek ve yazıları okumak yararınıza olacaktır.
