Duyuruda, sözlükte falan görüyorum kimi zaman() linki veya ismi verilen bir makalenin arandığı oluyor.

Bu makalelere nasıl ulaşıyorsunuz? Nasıl arıyorsunuz? Taktiği nedir?
Bir de benim bir konu üzerinde makale bulmam gerek diyelim. Türkçe ve İngilizce makaleler. Nasıl bulabilirim? Elimde "şu dergide şu zaman şu tarafından yazılmış" diyebileceğim bir şey yok. En etkili arama yolu nedir?

Teşekkür ederim

 

üniversite aglari üzerinden ulasilabilen bilimsel makale veri bankalari var. oralara bakiyorlar, türkiye icindeki tüm üniversiteler neredeyse ayni agdan beslenir. yurt disindaki üniversitelerin üye oldugu veri bankalari farkli olaiblir. senin burada bulamadigini o bulabilir. bir de sage, oxford gibi büyük kuruluslar ara sira hadi sınırlı olarak actim yayinlari isteyen girsin indirsin diyebilir. bundan haberin olmasi icin de o sistemlere üye olman gerekir.

atmacaged

universitelerden internete girdiginizde onlarin anlasmali oldugu journal saglayici kuruluslarin arsivlerine ulasabiliyorsunuz. bu sekilde buluyor insanlar.

article nasil aranir sorusunun cevabi ise google scholar. yazar ve makale ismi, bir de tarih varsa genelde bulursunuz.

tom riddle

genellikle üniversite kütüphaneleri web sitelerindeki arama motorlarına ya da google'a anahtar kelime girerek bir takım makalelere ulaşırsınız. Bunlardan bazıları işinize yarar, bazıları yaramaz. Yarayacak gibi görünenleri okumaya başlar, araştırdığınız konuyla ilgili çok temel makaleleri belirler, sonra bunların referans listelerini taramaya başlarsınız. Zaten bu noktadan itibaren artık aradığınız makalelerin adı sanı bellidir. Bir de bulduğunuz bu makalelere, daha sonraki yıllarda atıfta bulunanları web of science'dan tararsınız. Bütün bu makalelerin atıf verdiği ve bunlara atıf verenler biribini tekrarlamaya başladığında çok büyük bir oranda makale tarama işleminiz tamamlanmış demektir.

sui

(bkz: jstor)
(bkz: ebscohost)

passion rules the game

(bkz: sciencedirect)
(bkz: webofscience)

uctumdageldim

kimya ve benzeri bilimler icin... (bkz: scifinder)

tanbulis

En etkili yol referanstan referansa atlamaktır. O konu hakkında yazılmış bir kitap, makale elinizde varsa oradaki kaynaklara bakın, o kaynaklardan da diğerlerine geçersiniz.

sourlemonade
1

mobil görünümden çık