gıda mühendisleri hangi alan ve kurumlarda çalışabilir? iş tecrubesi olmayan gıda mühendisi özel sektörde nerede, nasıl iş bulabilir?
kariyer sitelerinde pek gıda mühendisi ilanı görünmüyor. gıda mühendisliği mezunları gıda firmalarıyla karşılaştırıldığında oldukça fazla sanki.
catering firmalarında iş bulunabilir mi, bu firmalar nasıldır? bilen, eden?


 

catering firmalarında mesül müdür olarak bir arkadaşım çalışıyordu ve asgeri ücretin biraz üzerinde alıyordu. Daha sonra bi şekerleme şirketinde (orta ölçekli) çalıştı orada da durum pek farklı değildi. Ama ODTÜ mezunu filan olursanız biraz da kişisel olarak kendini yetiştirmiş iseniz büyük firmalarda güzel işler bulabiliyorsunuz.

1917

unilever, knorr, danone... gibi kurumlarda çalışabilir. ar-ge departmanında, satış departmanında vb. çalışabilir.iş bulma aşaması bir çok sektör gibi referans-tanıdık aracılığıyla olmakla beraber, staj imkanı bulabilirsen sonrasında da yararı olacaktır.
iyi okulda mezun olmak ve kişisel gelişim de, denildiği gibi güzel işlere aracı olur...

purkinje

otellerde çalışabilir. artık haccp v.b. kavramlar sebebiyle nerdeyse bütün oteller çalıştırıyor. hatta bizim kalite temsilcimiz, ki kendisini bu alanda çok geliştirmişti, gıda mühendisliği mezunuydu.

Phoebe

en rahat marketlerde bulabilirsin. migros, tansaş ve daha küçük yerlerde.
oraların ik bölümüne cvni at. işte aklına gelen tüm marketlere at,ararlarsa aramazlarsa da tutuyorlar elinde.

jassinpera
1

mobil görünümden çık