yetişirmi?

sinyal çok düşük olarak geliyor ve de evin belirli bölümlerinde yakalayabiliyorum o sinyali. acaba access point diye bildiğimiz cihazlar bu sinyali güçlendirirmi? yoksa sadece ileri-geri-yan tafalara mı güçlendirip gönderiyorlar. yani üst yada alt taraflara göndermiyorlarmı bunlar sinyali?? bunların haricinde, 1. kattaki kablosuz modeme 3. kattan bağlantı kurmak ile ilgili başka yöntem bilen varmı?


 

modemi 2. kata taşı

uyku inadim inat

var öyle aletler. benim babamlar kullanıyordu, wireless signal booster diye geçiyor ingilizce'de, herhalde sinyal güçlendirici falan diye çevriliyor.

aklimiseveyim

aklimiseveyim +1. booster lar var,sinyal güçlendirici. ortalama 100 tl ye de iyi bir şey alabilirsiniz tüm tekno marketlerden. :)

shineonyoucrazydiamond

aynı durum bendede var, giriş kattaki evime 4. kattan kablosuz internet çekiyorum. ilk zamanlar sinyal çok çok zayıf olduğu için sürekli kopuyodu fakat aliminyum folyo ile çanak anten tarzı bir şey yaptım gayet işe yarıyor. yine 1-2 çubuk çekiyor ama bağlantı hiç kopmuyor. nispeten sinyal güçlendi.
hani yılbaşı şapkaları olur ya huni şeklinde, onun içini aliminyum folyo ile kaplayıp üst kattaki modeme şemsiye gibi kapattırdım ve işe yaradı.
sizinde denemenizde fayda var, iyi bir şey alana kadar geçici olarak işinizi görür.

toglyy

Access point'lerde aradığınız bu özelliğin bir diğer ismi de "repeater" olabilir.

valthoron

sayet katta tek bilgisayar kullanilacaksa en basiti hepsiburada'da da satilan netmaster'in 1 km menzilli diye bahsedilen usb wireless'i almak. menzili gercekten iyi. duvar falan da dinlemiyor pek. lakin dedigim gibi tek bilgisayar varsa bu yontem ise yarar ve bu alet biraz buyukce bir sey (10 cm x 8 cm. ayrica anteni de 20 cm civari)

entrapmen
1

mobil görünümden çık