selamlar,

şimdi hani bu blog entrysi girmekte de kullanılan web tabanlı Text Editörleri vardır ya? basit Textarea'nızı alıp Word gibi bir editöre çevirenlerden. TinyMCE gibi, CKEditor gibi...

işte onların arasından en memnun olduğunuz hangisi? bir projede kullanmam gerekti de, hiç kullanmadım daha önce. basit bişey, hafif olsa güzel olur.

bir de bunla yazılan yazıyı diyelim direkt database'e atıyorum. Text olarak mı alıyor hepsini? sonra da html olarak mı çıkarıyor? resim ekledim diyelim, aynı resim sayfaya gönderiliyor mu? napıyor? nasıldır bunların çalışma mantığı?

şimdiden teşekkür ederim.

 

Bence TinyMCE bunların arasında en iyi olanıdır.Birçok kullanabileceğin plug-in var,eğer hazır birşey kullanacağım diyorsan TinyMCE kullanmanı tavsiye ederim.Hafiflikten çok düzgün çalışması daha önemli örneği popup(lightbox,dialogbox .vs) içinde yükleteceksen bazı hafif editörler dağılabiliyor

Çalışma mantığına gelince sayfanın içinde bir textarea oluşturup TinyMCE'nin kendi scriptini kullanarak textarea'nın idsini scripte gönderiyorsun.(jquery kullanarak yapmak için atıyorum $('#element_adi').tinymce(); gibi )

Belirttiğin idli elementi gizleyip, elementin yerine iframe oluşturup, iframe içinde elementin değerini alıp iframe içinde görüntülüyor.

Sen yazı yazarken aslında bir textarea içine yazıyorsun ama bu görünmüyor.yazdıklarını anında iframe içinde görüntüleme başlıyor.

Textarea içinden değeri html olarak sana veriyor (POST ettiğinde).Editor içinde aldığın değeri göstermek istersen databaseden html değeri alıp elementin(yani textarea taglerinin arasına) çıktıyı basman gerekiyor.

Umarım anlatabilmişimdir.

lookes
1

mobil görünümden çık