Artık bu tembelliğe son vermek istiyorum..İyice şiştim 1.74 boy,100 kg... Mart ayının gelmesiyle birlikte kendime bir program yapayım diyorum...Bunun için şimdiden motive olmak istedim.Haziran ayına kadar 3 aylık sürede 20 kg vermek hedefim....
Spor imkanı olarak sadece koşabilirm...fitness falan uğraşamam...beslenmede önemli tabi ama spora nasıl ve nerden başlayayım? süresi ne kadar olsun? çünkü biliyorum kendimi birgün abartırsam ertesi gün yorgunum deyip gitmeme ihtimalim yüksek olur...
Birde annem geçen tv den görüp "sauna eşofman" almış bana,terleretek kilo verdiyormuş...İşe yararmı?terleyerek kilo verilirmi ? değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler :)


 

bence hedefini düsükten yükseğe doğru cıkart.
ilk 3 gün 2 km ya da 30 dk kos
sonra 4 km ve ya 1 saat
ole ole kafana gore
birden yüklenme vucuda
uzman değilim ama bence boyle daha iyi olur nacizane fikrim budur.
ha bide şu ısınma hareketleri önemli onları öğren. spora baslamadan once muhakkak yap.

platoniclover

ya yemeği kesersen gayet iyi kilo verirsin. spor yapıp hayvan gibi yersen gene bir halt olmaz. koş, yürü ama ille de yemeğine dikkat et derim ben.

e1c1e1m

@e1c1e1m Benim amacım da hem yemeğe dikkat edip hem spora devam etmek ancak böyle yaparsam sonuc alabileceğimi tahmin ediyorum..Tersini denedim çünkü..Spor yapmadım ve aylarca makarna,pilav,ekmekten uzak durdum...bi halt olmadı..Metobolizma olayları..

ataman

sauna eşofman hiçbir halta yaramaz. fazlasıyla su kaybedersin sadece, su içince geri alırsın. beslenme konusunda da bir uzmandan tavsiye alman daha hayırlı olacaktır. Eldeki verilerle bir şey söylemek zor. yemeği keserek kilo verilmez. sağlıklı değildir. çok hızlı kilo vermek de yağ yerine kas kaybetmene sebep olur.

fortisvita

Hastanelerde "diyetisyen" haricinde nereye başvurabilirm?

ataman

dahiliyelerin obezite bolumleri var. onlar yardımcı oluyor.

platoniclover

bisiklet sür kalıcı zayıflık yakala, ayrıca yediklerini azalt giren gıda azalacağından kilo alman imkansızlaşacak ve bisiklet sayesinde de içeriden yakıcaksın.

karlmarx

hesap görünürde basit; alınan kaloriyi azaltıp yakılan kaloriyi artırırsanız kilo verirsiniz.

bir kere sporu düzene sokun ki vücudunuz disipline girsin. bu orta vadede metabolizmanızı hızlandırır, artık "ne yeseniz yaramamaya" başlar. programınızı yapın, önceliğiniz o olsun. (disipline girmekten kastım bayılana kadar spor yapıp 1 hafta sonra vazgeçmeniz değil, sınırlarınızı en iyi siz çizersiniz)

kola, çikolata, cips, mayonez, çerez, gibi kalori depolarından mutlaka uzak durun. çaya şeker atmayın(ya da olabildiğince azaltın). bunlar zayıflamanın yöntemleri değil ama saatlerce spor yaparak yaktığınız kalorileri 2 lokmada geri almamanız için dikkat edilmesi gereken şeyler.yapacağınız diyeti de dikkatli seçin. makarnayı kestim demişsiniz, makarnayı tamamen kesmeyi geçtim, diyetisyenler az yağlı ve sossuz makarnayı diyetlere koyarlar genellikle. dengesiz beslenme kilo verdirmez, kilo aldırır.

kısacası; herkesin bildiği şeyler. olay o disipline girebilmekte.

dave87

şubatın başındayız ve sen mart ayında başlarım diyorsun. üşengeçlik diz boyu.
20 kg. verdiğinde tüm gardrobun değişecek. 174 boy için 70 kilo dolaylarına düşersen fit görünürsün. 80 de bile göbek baki. bol şans.

tanimazsin

Mart ayından başlarım demem o ki hava çok soğuk bu ara ondan dedim .. Belki o zamana biraz yumuşar...

ataman

marta kadar evde bir takım hareketler yaparak kendini yavaş yavaş hazırlaman da senin için gayet yararlı olur. hem alışkanlık edinmiş olursun hem de o kadar yorulmazsın yeni başlamamış olacağın için. böylece vazgeçip bırakma ihtimalin de ortadan kalkar.

nesenbilneben

bu arada 3 ayda 20 kilo vermeyi hedeflemeyin, hem gerçekçi bir hedef değil, başarılsa bile sağlıksız. 6 ayda %10 sağlıklı ve kalıcı kilo verme şekli. öbür türlü verilen kilo hızla geri alınır.

6 ay sonra 90, 1 sene sonra 80, 1,5 sene sonra da 70e inmiş olmak en ideal hedef bence.

dave87
1

mobil görünümden çık