En ufak bir soğukta bile bademciklerim hemen iltihaplanıyor... Acaba aldırsammı ? bazı doktorlar aldır , bazı doktorlarda kendini kolla aldırma diyorlar.... aldırıp ta hasta olan varmı? ve nasıl bir ameliyat bu... 24 yaşındayım hayatımda hiç ameliyat olmadım... Cesaretimde yok hiç... Komple mi bayıltıyolar yoksa lokalmi nasıl oluyor bu ameliyat...




 

aynı dertten muzdarip bir insan(d)ım. senin yaşlarını geçtikten sonra iltihaplanma sıklığı azaldı. şimdi de olacak gibi olduğunda hemen gargara yaparak ilerlemesini engellemeye çalışıyorum. ergenlik dönemimde dr. ameliyat demişti ama korkudan aldırmamıştım. ameliyat lokal anestezi ile yapılıyor.

aklimdan zorum var

en iyi ameliyat hiç yapılmayandır.

karlmarx

şurda bir 50-60 yıl sonra antika olacaksın, hiç orijinal dizaynını bozma derim :)

Şaka bir yana ben de çok çektim o bademciklerden. En son doktor ya illallah etmiş ya da imana gelmiş olacak ki taifesine "Buna 3 haftada bir iğne vurun göt üstü oturamasın!" dedi. İlacın ismini hatırlamıyorum, emedur olabilir bir ihtimal, zaten reçetesiz vurmuyorlar. Bir kaç ay yedim o iğneleri. Çok sancılı, daha doğrusu "ağrılı, sızılı" bir dönem geçirdim ama netice mükemmeldi!

Sen o işi bir sor doktoruna. Ya da istersen bahsettiğim doktorun ismini hastanesini yazarım sana ona bir danışırsın.

lazor

doktor dediyse yaptır,korkulacak birşey yok.
sık sık iltihap ilerde kalp hastalığı bile yapıyormuş,doktoruna sorabilirsin.
7 yaşındaki yeğenime yaptırdık,ağlamadı bile.

password

Lazor ;

Bende aynı dertten müzdaribim......

Hadi bi zahmet yazıver be :D ilazım olcak gibi istanbulda mı acaba ?

h_demir

@lazor penadur?

richthofen

Ya sonuçta o bademcikler oradaysa bir işleri olduğu için oradalar. Doktor aldır dedi diye güvenip de aldırma sakın. Aldırma diyen de doktor öyle değil mi? Hem biliyorsun ki güzel ülkemizde ne doktorlar, insanların ne gereksiz yere ne ameliyatlar yaptırmasına neden oluyor.

edit; @richthofen evet penadur olsa gerek :)

e2: Atla deve de değilmiş be. Sözlüğe baktım bilinen bişeymiş bu penadur. Ben de benim sakallı doktoru Gregory House falan sanmışım demek... =/

lazor

Ben de ayni dertten muzdariptim ve dusunuyordum, sozluktekileri okuyunca vaz gectim. son 1 senedir de hastalanmadim. birak kalsinlar.

curt

24 yasimda oldum ben de.. doktor alinmasi lazim diyorsa ameliyat olursun, buyutulecek bir sey yok. acisi, derdi fazla degil. her gun giderek iyilesip 10 gun sonra eskisinden iyi oluyorsun. bademciklerim varken hep agir gecerdi hastaliklarim, aldirdiktan sonra ciddi ciddi hasta oldugumu bile hatirlamiyorum.

zakk

çocuk denecek yaşta aynı durumdan bademciklerimi aldırdım. ama artık kronik bir farenjit hastasıyım. en ufak bir soğuk algınlığında davul gibi bir boğazla dolaşıyorum, ağrısı da cabası. çoğu doktor bademcikleri almak isteyecektir, ancak çekilmez bir durumda ise ve sürekli tekrarlıyorsa aldırılmalı bence.

herocka

şimdi bu bademcikler klasik söylem olarak "vücudun kalkanıdır" derler ya, bu doğru. mikropların vücuda ağızdan direkt olarak girişini engelliyor. ancak bu işi yaparken aynen bir yelpaze gibi açılıyor, mikropları savuşturduktan sonra da geri kapanıyor. ama doktorumun söylemesine göre bunlar çok sık iltihaplanırsa artık o yelpaze deforme oluyor ve açık kalıyor, geri kapanmadığı için de mikrop yuvası olarak sizi sürekli hasta tutmaya evam ediyor. bu durumda aldırmaktan başka çare yok. ama 24 yaş için bir yorum yapamayacam, iyi bir doktora danış zira bu bilgiler max. 7-8 yaşa dek geçerliydi.

morartu

10 yaşında mı ne aldırmıştım, ilk günler dondurma falan kandırıyorlar ama tükürüğünü bile yutamıyorsun :) artık benim bünyemin sağlamlığından mıdır bilmem ama cidden çok çok az hasta olurum.

ziplayan meksika bamyasi
1

mobil görünümden çık