İki gün boyunca sıvı dökülmş halde notebook yerinde bekledikten sonra (deneyimsizliğime verin) biraz internette araştırma yapınca, bu klavyenin gayet sökülebilir, takılabilir ve hatta temizlenebilir olduğunu öğrenip, iki gün boyunca itinayla temizliğini yaptım. Ne yazık ki bütün bu uğraşlara rağmen hastayı komadan çıkaramadım.
Şu andaki vaziyet şu: Klavyenin üstündeki tuşlar yanıyor, bilgisayar açılırken belirli bir süre sürekli ötüyor, (sanırım elektrik problemi yüzünden hatalı bir boot yaşadığından dolayı) ubuntu'nun boot ekranına gelip hangi kernel'i yüklemek istediğimi soruyor ama ben seçeneklere ne ok tuşuyla ne de enter ile müdahale edemediğimden dolayı ileriye gidemiyorum.
İstanbul'da Anadolu yakasında oturduğumdan, evim de yakın, tcs bilgisayar'a başvurdum toshiba yetkili servisi oldukları için. İstediğim tek şey şuydu, eğer sorun sadece klavyede ise yeni bir klavye almak istiyorum, eğer klavyeden başka aksamlara da zarar geldiyse o zaman bilgisayarı emekliye ayırmak istiyorum. Bana sırf bu testler için bilgisayarı servise bırakmam gerektiğini ve bunun içi de 40 tl masraf alacaklarını belirttiler. Sanırım klavye de bir 50-60 tl, dolayısıyla aşağı yukarı bir 100 tl masraf oluyor ki şu anda karşılayabileceğim bir meblağ değil bu. Açıkçası bilgisayarımı servise bırakmak da istemiyorum.
Bu uzun laftan sonra sorum şu; kendim bunu ücretsiz test edip bana gerçeği söyleyecek, hatta gözümün önünde işlemi gerçekleştirecek bir yer var mıdır? Yoksa da elinde çıkma eski bir A100 klavyesi olan var mıdır, kendim test edip, ona göre klavye alabileyim?
Teşekkürler.

usb klavye takıp boot ederseniz sadece klavyede mi yoksa anakartta da sorun var mı anlarsınız. aleti klavye için çöpe atmayın bir stand alıp daha ergonomik şekilde kullanabilirsiniz klavye mouse da bağlarsınız mis gibi olur.


@ozdek;
usb klavye aklıma gelmedi değil, o da şu anda elimde yok ama bir şekilde edinmeye çalışırım. yalnız merak ettiğim şu, usb klavye o bahsettiğim boot ekranında geçiş yapmamı sağlar mı? yoksa çalışması için işletim sisteminin illa ki devreye girmiş olması mı gerekir?
daha farklı bir şekilde soracak olursam; usb klavye ile makinenin bios ekranına girebilir miyim?


bir arkadaşımın da aynı şekilde klavyesine bir içecek dökülmüştü. şu an usb klavye ile idare ediyor. ilk açılışta ekran klavyesini kullanıyordu usb klavye almadan önce, ama boot ekranında değildi o klavye, vistanın şifre yazma yerindeydi.


@baroni;
oraya gelebilsem bir sorun yok zaten, işletim sisteminin sanal klavyesini bile kullanabilirim devamında.


girebilmen lazım ben kablosuz klavye ile bile girebiliyorum. direk donanımsal bir olay yazılıma ihtiyaç duymuyor klavye ve fareler.
