1. laptobun donanımları tekrar yerlerine takılırken, hoparlör fişi ve usb fişleri var mı? onlar takılmamış olabilir mi?
2. eğer ses kartı yandıysa usb girişleri diye çalışmıyor?
3. eğer ses kartı yandıysa ne yapmalıyım? anakart mı değişmesi lazım?
4. sorun hakkında başka fikri olan var mı?
(sony vaio vgn-fz 11s) model laptop donanımdan anlayan arkadaşlar yardım ederse sevinirim şimdiden teşekkürler..

external bir ses kartı ve usb çoklayıcı ile kasayı açmadan çözebilirsiniz...


peki açıp eğer yandıysa çözülme imkanı var mı?


bu sizin kendi basiniza cozebileceginiz bir soruna benzemiyor, laptop tamircisine soylesenize tamirden sonra boyle oldugunu.


yok hocam ben açamam laptobu o adamın nasıl açtığına bile şaşırdım. ekranın menteşelerini falan söküyor. gittim adama söyledim o usta eve gitmiş patronu tekrar tamir servis kağıdı tutun dedi. peki dedim bunun için tekrar mı ücret ödeyeceğim dedim. adam diyor ki demekki bir sorun var hocam oradan patlamıştı bu sefer buradan patladı diyor eğer yaparsak ücret ödersiniz dedi. bende sonra gelirim dedim usta olsa hemn baktıracaktım anlayacağınız tekrar bir ücret alacaklardı bide ekranı düzeldi diye açtırmaya korktum.


büyük ihtimalle ekran kartı entegresini değiştirirken bozmuş. çünkü bga türü entegrelerin sökülmesi normal havya ile olmuyor. ya sıcak hava ya kızılötesi, sıcaklık ses kartına ulaşıp lehimlerini eritmiş olabilir. yada kablosunu falan takmamıştır. geri götür tamirciye.


hiç uğraşmaya değmez. böyle usb bellek büyüklüğünde 7-8 liralık ses kartları var. kadıköy yazıcıoğlu ya da eminönü'de bulabilirsin.
