[q]
(9) 

Gece İbadeti

aydogank #213246
Şimdi benim ruhum darlandı. Kalkıp ibadet edeyim diyorum, manevi sıkıntıları atayım falan. Google'a sordum, ilmihâl dilinde idrak edemediğim bilgiler veriyor. Bana şöyle anlaşılır bi tavsiye verecek yok mu? Dua tavsiyesi falan, aç Yasin'i oku diyecek arkadaşı da öpüyorum buradan. Sevgiler.




 

yatsı namazı kıl. namaz bitince de dile dileyebildiğin kadar.

are you muslim

pop3 tabanli

valla dertleş bence,rahatlıyor insan,arapça dualar etmene gerek yok diye düşünüyorum

gaza gelen

inşirah suresini okuyun.

aklimdan zorum var

Gece namazı birebir hocam.

salahaddin

abdest alıp, varsa evde türkçe kuran okuyabilirsin.

zoe

şimdi şöyle ki gece namazı denilen (teeccüd) bi namaz var.yatsı namazını kılmış olmak gerekiyor.sonra bi süre uyuyup uyandıktan sonra kılınabiliyor.uyumuş olmak şart.burdaki amaç uykuyu terkedip ibadete yönelebilmek,bu fedakarlığı yapabilmektir.düşününce insana pek bişey hissettirmeyebilir ama icra edersen eminim faydasını göreceksin.kendinde bi huzur esintisi mutlaka hissedeceksin.çünkü çok kıymetli bi namazdır.sevabına ve verdiği huzura paha biçilemez.bi şartı bişeyi yok.rahat ol ve kendini ibadete ver.teslim ol yani.

2-4 veya 6 rekat olarak kılınabilir.istediğini seçebilirsin.6 kılayım daha çok sevap olur deme uykundan kalkarak o sevabı hakettin zaten :)

dua konusunda da bence rabbinle yüzleş.ona dua et ve ondan iste.ondan istemiş olmak bence çok önemli.ondan dua yoluyla bişey istemiş olmak,an itibariyle istiyor olmak çok güzel.versin vermesin istediğini hiç önemli değil.dua hiçbir zaman boşa gitmez.karşılığını burda almazsan diğer tarafta alırsın

demirr

İnşirah Suresi +1 1e-1 ! Derde tasaya kesin çözüm. Mealini de okursanız önemli bir rahatlık hissedeceksiniz. Kısacık bişey zaten.

lazor

uyuyup uyanman lazım yoksa cehennemde yanarsın. (!)

ben de türkçe kur'an oku derim. sana (insana) çok faydalı olur.

(ya da sen yine arapça oku hacı, sana faydalı olmasını boşver. allah için arapça oku, öyle yapmazsak ölür mölür allah korusun ;) ihtiyacı var. türkçesini napsın türkçe biliyo mu bakalım)

merdümgiriz...

"Ey Resûlüm. Gece vakti de uyanıp, sadece sana mahsus fazladan bir ibadet olarak teheccüd namazını kıl. Umulur ki Rabbin seni övülmüş bir makam olan en büyük şefaat makamına çıkarır." (İsra Sûresi, 79. ayet)

Teheccüd namazı, Peygamber Efendimize (S.a.v.) vacip yani farz hükmündeydi. Bu namaz O'nun ümmeti için sünnet-i müekkededir.

Kaynak: www.namazsitesi.com

elifff83
1

mobil görünümden çık