Turkiyeden Amerikaya giden birisi, Ankara - Franfurt, Franfurt - Munih, Munih - Seattle seklinde ucuyor ise, Almanyada transit vize almasi gerekli midir? (Almanya konsoloslugu sayfasina baktim bulamadim, Amerikadan da Almanya konsoloslugunu aramak istemiyorum (evet Amerikadayim, evet misafir gelicek).




 

Frankfurt-Munih uctuguna gore alman gerek diye dusunuyorum.

wpi

transite vize istemiyorlar, zaten polis kontrol noktası dışına çıkma şansın yok.
ist-münich münih-viyana seferinde pasaporta bile bakmadılar.
en iyi bilgiyi almanya konsolosluğundan alırsınız, bazen vize ile ilgili güncellemeler yapabiliyorlar, değişiklikler vs.

alchemistt

frankfurt-munih'e gore ben de wpi'a katiliyorum.

disq

Bileti satacak acenta da bilebilir bunu. Check-in işlemini Ankara'dan Seattle diye yapacaklar,ve bilette ara bacaklar gözükecek. İstenmemeli diye tahmin ediyorum ama yine de yarın yolumun üstünde bir acentaya sorar, yazarım buraya.
not: KLM'in Amerika promosyonu nisan sonuna kadar dönüş koşulyla, 30 günlük bilet 359 euro+vergi, bilgin olsun.

pyro clustic flow

BA da LA 299€, ba nın Heathrow daki aktarmada bagajını kaybetmesi ise paha biçilemez ;)

selimse

Türk vatandaşıysan, havalimanının transit alanından çıkmayacaksan ve ABD vizen varsa istemiyorlar, ancak sen transit bölgeden çıkacağın, yani Frankfurt'tan Münih'e uçacağın için gerekiyor maalesef. Havalmianı transit değil de normal transit vizesi olacağı için de vize prosedürü turistik vize almak kadar uğraştıracaktır. Tabi üstüne 60 Euro da bayılacaksın. Hal böyleyken başka bir havayoluyla uçmak daha mantıklı olabilir.

386 dx

hmm fra-mun arasını şimdi gördüm ama şunu eklemek isterim, fra dan devam etseydi amerikaya alman gümrük polisinin vize sorma/isteme hakkı var imiş..vakti zamanında araştırmıştım..eğer değişmediyse geçen seneden bu yana...

plt radioman
1

mobil görünümden çık