saç spreyi kullanırken genellikle gaz maskesi takılmadığından mütevellit ortamda bulunan spreyli havayı bir şekilde teneffüs etmiş bulunuyoruz. işbu soluduğumuz havada asılı olan yapışkan polimerlerin akciğerlere ve solunum sistemine zarar verme olasılığı var mıdır? (mesela alveollere yapışıp katman oluşturup dışarı atılamama gibi bir durum)




 

uzman değilim ama soluk borusunda bulunan epitel hücreler/uzantılar bu bahsettiğin şeyi büyük oranda kendine çeker gibi geliyor. mukuslu bir yapıya sahip burası sonra balgam olarak dışarı atıyoruz sanki. soluk borusu baya bi kabasını alıyordur.

lejant

ciddi bir sorun yaratsaydi saglik bakanligi (veya dunyanin diger bu seyleri kontrol mekanizmalari) asla izin vermezdi kullanimina. Burnunuzdan iceri sikmadiginiz surece veya isiniz geregi cok solumadiginiz surece biraz dikkat etmek disinda bir endise gostermeniz gerekmez diye dusunuyorum.

compumaster

1. Sağlık Bakanlığı nelere izin veriyor, ona pek güvenmemek gerek, misal formaldehit kanserojendir ama diş macununda bile bulunabilir, ki bir de florit konusu var, neyse...
2. Toksik etki için önemli olan miktardır, yani önemli olan doz aşımı olup, olmadığıdır.
3. Saç spreyi, deodorant gibi maddeleri çekip kafa yapan insanlar var, yamulmuyorsam sinir sisteminde ciddi tahribat yapıyor. Sürekli solumak da aynı sonuca gelebilir ama dediğim gibi söylediğiniz spreyin toksisitesini bilmek gerek, yani günlük ne kadardan fazlasını solumanın zararlı olduğu önemli. Bir de etken maddenin vücutta birikim yapıp yapmadığı da önemli. Birikim yapıyorsa etkisi uzun vadede ortaya çıkar(kronik). Birikim yapmıyorsa; günlük solumanızla aldığınız etken maddede doz aşımı olduğunda akut problemler ortaya çıkar...

late viper
1

mobil görünümden çık