[q]
(3) 

yazıda opera adı

dento #207705
bir yazıda kitap adları italik, hikaye adları tırnak içinde yazılır ya hani, peki opera adı nasıl yazılır? o da mı tırnak içine alınır? genelde tırnak içinde görüyorum ama emin olmak istedim.




 

benim bildiğim bu kurallar düz yazı için değil referansların yazımında gerekli. öyle bir durumsa ben italiği tercih ederdim.

kediebesi

merhaba.
opera mezunuyum.

simdiye kadar yaptigim tum odevlerde italik olarak yazdim. (belki juri onunde verdigim sinavlarda kagitta tirnak icinde gostermisimdir ama onlar duz yazi degil, arya listesi)

su an rastgele bir kitap aldim mesela kutuphanemden

aydin buke'nin mozart bir yaşam öyküsü adli kitabinda tum oratoryolari, requiemleri, operalari vs. duz yazi icinde italik yazilmis.

ama bir kac yerde de tirnak icerisinde almis.

bence kitap adlarini opera adlari ile, hikayeleri ise o operanin aryalari ile eslestirebiliriz ve italik yazmamiz daha dogru olur.

yine de dilerseniz bir yayınevini veya bir editörü vs. arayip kesin bilgi alabilirsiniz.

la traviata

baktım kimse sorumu okumuyor bile, ben de "cevap gelmeyecek herhalde" diye düşünüp bakmamışım ertesi gün. ve ödevim de tırnak içinde olarak teslim edildi ne yazık ki. iki gün sonra ise bir kitapta opera adının italik olduğunu gördüm. artık çok geç, napalım...
teşekkürler yine de.

dento
1

mobil görünümden çık