8 saatlik günlük uykumu 6 saate düşürmek istiyorum. Sağlık açısından sakıncası var mıdır? Nasıl alışılır? Gün boyu esneye esneye dolaşmadan uygulanması mümkün müdür?




 

bir sure sonra alisirsin fakat 6 saat son derece kritik bir sınırdır. minimum uyku miktari 6 saat olmalidir. aksi halde beyin ve hormon fonksiyon bozukluklari olabilir (orta ve uzun vadede). zorunlu degilsen tavsiye etmiyorum.

hayatin anlamini arayan adam

ideal uyku suresi kisiden kisiye degisir, genel kabul 5-9 saat arasi... ama 6 saat uyuyup ruh gibi dolasiyorsaniz sizin vucudunuz daha fazlasina ihtiyac duyur demektir. vucutla da inat olmazmis :)

no avalon

rem uyku döngünü bilmen gerek.
mesela 1.5 saat ise 4 döngü ile tamamdır.
3 saat ise 2 döngü ile check
ama 4 saat ile cıkss.. ya 4 ya 8 saat uyuman gerek.
bunu bir hafta uykusuz kalmak pahasına deniyebilirsin.

benim nacizane önerim 8 saatlik uykuyu düşürmek için kaba yollara başvurman.
üç gün boyunca 4 saat uyuyup kahve ile vs ayakta kalmaya çalış sonra bir kere 8-10 saat uyu ardından 6 saatlik uyku ile devam et.. rude yöntem başarılı denendi.

sağlığa zararı konusunda, valla hocam bünye işi ama 6 saat gayet yeterli bir süre kanımca. "da vinci uykusu" var mesela, araştır internetten.
nice insanlar var 3 saatlik uykuyla yıllarca yaşayabiliyor. "gaye"si olan insanlar için 3 saatlik uyku yeterli bile geliyor. gaye'n varsa neden olmasın..

duyuruda yazdığım en uzun cevaplardan biri oldu :) fhlaskdjlaşi

dieselsingle2

öğlen 11 14 arası 30 dakika uyursan günü ikiye bölmüş gibi olursun.o zaman olur.öteki türlü motoru yakarsın.deneme!

sori

son 1 senedir ortalama günde 6 saat uyuyorum, herhangi bir sağlık problemi oluşmadı.

pisekar v2

12.00 - 6.00 veya 01.00 - 07.00 arası 6 saat uyku hayli hayli yeter bi insana.eğer uykuya çok düşkün değilse veya bi hastalığı falan yoksa.sağlık açısından da bi sakınca arzetmez şahsi kanaatimce :)

demirr
1

mobil görünümden çık