2010 Haziran ayında üniversiteden mezun oldum. Tecil ettirmek için geçen ay bi gittim ama şube çok kalabalık olduğundan sen aralıkta gel buralar boş olur hemen yaparız dediler. Yoklama kaçağı olduğumdan o konuyu da sordum. şubat 20den sonra arama izni çıkar hakkında o vakitten önce gel hallederiz dediler.

Neyse şimdi ben tecil olayından vazgeçtim. Nisanda gitmek istiyorum. Yarın çıkıp gitsem Nisan için şimdiden karar aldırabilir miyim. Yoksa bu karar aldırma işleminin belli bir tarih aralığı var mıdır? veya yoklama kaçağı olduğumdan öncesinde başka bir işlemler yaptırmam gerekecek mi?


 

şimdi,

lisans bittikten sonra 2 seneye kadar erteletme hakkın var askerliği, ben de bu şekilde düşünüp "lan nasılsa 2 sene erteletebiliyorum ne gidicem şubeye" dedim lakin gidip söylemek gerekiyormuş yoklama kaçağı mı oldum mahkemeye mi sevkedecekler derken lisans mezunlarına bir b.k yapmadıklarını öğrendim.. yani sen önümüzdeki ağustos da bile gitsen hiçbir şey olmuyor merak etme..

nisan ayında askere gitme olayına gelince, şu günlerde şubenin yine dolu olması gerek herhalde, çünkü ben geçen sene kadıköy-üsküdar askerlik şubesine gittiğimde doluydu.. onu da şöyle yapıyorsun, gidiyorsun benim tecil im vardı tecil ettirmedim daha ama ben nisan da askere gitmek istiyorum diyorsun onlar onu işleme koyuyorlar.. yani vayy sen tecil ettirmedin gel seni hemen askere alıyoruz gibi bir durum yok.. telefonla bile arayıp sorabilirsin şubeye ben öyle yaptım yardımcı oldular.. ama daha önce hiç muayene olmadığın için direkt muayene mi gönderirler yoksa mart da toplu muayeneye mi girersin orasını bilmiyorum.. ama dediğim gibi açıp sorsan böyle böyle desen ne belge getirmem gerekiyor, ne yapmam gerekiyor desen yardımcı oluyorlar.. en azından üsküdar-kadıköy şubesi yardımcı oluyor..

kalim

ben de yoklama kaçağıydım iki yıla yakın süre. ben de kadıköy üsküdar askerlik şubesinden haydarpaşaya sevk edildim muayene için. edildiğim gün kendi başıma gittim. bir günde halledilip bitirilebilecek hızda gitti tüm işler.

kargn
1

mobil görünümden çık