bu sıralar baya dökülmeye basladı. üstüme bi çıkıyor hertarafım tüy. arasıra taragıyla tarıyorum da. neden artmış olabilir böyle?




 

Mevsimsel olabilir, yemini değiştirdiyseniz olabilir, bu aralar yalnız kalıp stres yaptıysa olabilir. Her şey olabilir yani.

ataturkiye

benimki de bayağı dökmeye başladı bir haftadır. kazağını değiştiriyor herhalde :)

no avalon

mamasını değiştirmedim. çok fazla yalnız da kalmıyor. tüyleri çok dökülüyor ve sık sık yalanıyor. haliyle tüyleri de yutuyor ondan endişelendim. bir zararı olur mu yutmasın?

zozjotejmnk

genellikle zararı olmaz, yuttuğu tüylerin sindiremediği kısmını kusarak çıkarır. çıkarmakta zorlandığını düşünürseniz (öksürür ama kusamaz, tuhaf karın hareketleri yapar) kedi çimi alıp büyütebilirsiniz. taze taze yemeyi pek seviyorlar.

tüy dökümü büyük bir olasılıkla mevsimseldir. benim evde iki kedi olduğundan havada yumak yumak uçuyor tüyler. mevsim hala tam kış olmadığı için, sonbahar etkisi. bir arkadaşımın iki kedisi de aynı durumda. tarasak da bitmiyor :(

veterinerlerde satılan sarımsak tabletleri var, benim kedilerde epey etkili, bir kaç yıl önce kullanmıştım. onlara başlayabilirsiniz çok sıkıntı çekerseniz ( veterinerinize muhakkak danışın!) ben doğal bir süreç olduğu için bu duruma katlanmayı tercih ediyorum,kıyamadım tablet yutturmaya.

balik kraker

yemini degiştirmediysen ve hastalıgı olmadıgına eminsen sadece mevsimsel
hatta direk olarak mevsimsel denilebilir. malumunuz havalar sogumaya başladı artık kışlıkları çıkartma zamanı.
düzenli tarama aralıgınızı daha da sıklaştırırsanız en azından bir miktar boşta uçan tüyler azalır ama çokta dert etmeyin hayvan beslemenin en önemli sorunlarından birisidir kendisi.

exodia
1

mobil görünümden çık