Romayı bile yakabilecek kardeşlerim,

Bilgisayara gelen aşırı akım (evin sigortasını açınca) sonucunda bilgisayarın içinden gelen yanık kokusu(bilgisayar burda değil o yüzden koku nerden geliyor bilmiyorum).

Tahminimce güç kaynağı yandı.

Sizce zarar bunun da ötesine gitmiş midir? Anakart ram hd?

 

çok yüksek olasılık sadece güç kaynağıdır. daha öteye geçtiyse de anakart hasar görmüştür. diğerleri sağlamdır.

antipodes

Guc kaynagindaki kapasitorler haslanmistir, transformator yanmis ve regulatorlar yok olmustur muhtemelen, bunun otesine gidecegini sanmiyorum.

Kasanin gucunu kesin ve guc kaynagini degistirinceye kadar asla elektrige baglamayin.

Arkadasinizin kasasindan guc kaynagini sokun, kendinizinkine takin, aleti calistirin, calisiyorsa, Mecidiyekoy/Kadikoy'e gidip bir adet markali 350/400 Watt'lik guc kaynagi alin. (standart bir bilgisayariniz oldugunu varsaydim) Calismiyorsa, sirayla anakart, islemci, ram'leri degistirerek devam edin.

Gecmis olsun.

lightblue

moral bozmak gibi olmasın ama benim bilgisayarında başına geldi aynı durum. Önce psu 'nun sigortasını değiştirdim açılmadı, psu değiştirdim yine olmadı, götürüp kalan parçaları satayım dedim. anakart,işlemci,ram,cd-rom,harddisk,usbde takılı olan flash disk hepsi gitmişti.

mr fusion

Isinize yarayan cevaplarin yanindaki beyaz kutucuga tiklarsaniz, boylece daha sonra duyuruyu okuyan insanlara "bu cevap isime yaradi, dogru." mesajini vermis olursunuz.

lightblue
1

mobil görünümden çık