zaten uzun olabileceğini düşünerek hemen soruya geçiyorum.

ben ekimde bilgisayar mühendisliğinden mezun oldum. ve fakat çok da hoşlanıyor değilim kod yazma olaylarından. hani yazmasına yazılır da mümkünse ben sürekli kod yazdığım bi işte çalışmak istemem. ki şu aralar bunu göz önüne almadan her türlü işe başvuruyorum ve daha bulamadım o ayrı. bana iş bulun değil soru. şimdi asıl mevzuya geliyorum biraz daha.
benim her zaman aklımda ya da hayalimde desem daha doğru belki de yönetmen olmak ya da en azından film çekimiyle ilgili işlerle uğraşmak vardı ki bununla ilgili en ufak bi girişimim dahi olmadığını da üzülerek belirtmek isterim. ve evet şimdi asıl sorulardan biri bu işlerde bilgisayar mühendisine ihtiyaç duyulur mu ya da ne biliyim bu işlerle uğraşan şirketler ya da ajanslar alakalı bi bölümden mezun olmuş birini seçmekte çok mu kararlıdırlar? ki ayrıca ben şimdi kariyer sitelerinden filan iş baktığım için oralarda pek böyle ilanlar olmuyor. bu işlerle uğraşan şirketlerin başvuru kabul ettiği veya bir arada bulunduğu bi yer var mıdır?
ve film yapımı veya bu konularla ilgili deneyimim ve eğitimim de olmadığı için acaba sinema/tv veya daha alakalı bi bölümün yüksek lisansını yapsam çok mu anlamsız olur? ya da zaten bu bölüm için başvuran yüksek lisans öğrenci adayları genelde lisansta da bu tarz şeyler okumuş olacağı için yüksek lisans yapma şansım olmaz mı? mülakatta filan mesela direk elenir miyim bu yüzden?

evet bişey unutmadım umarım. bu tarz şeyler. bi fikriniz varsa veya aklınıza gelen başka bişey yazarsanız sevinirim.

 

bilgisayar mühendisliğiyle ilgili iş yapmak demek sadece kod yazmak değil tabi. yine de bilgisayarcılıktan hiç zevk almadığın okulu da lisans diploması almak için bitirdiğin kabulüyle:

* sinema/reklamla ilgili bir işe başvurduğunda, normalde adam ya okuluna bakacak ya da staj+iş tecrübene bakacak. okul şuan mümkün olmadığına göre yapabileceğin ilk şey bir yapım şirketinde, prodüksiyon asistanı olarak staj yapmak olabilir. en.wikipedia.org
tabi para almadan çalışacağın bu sürede çok efor sarf ederek göze girmen gerekecek.
* tüm şirketlerin birarada olduğu bir veritabanından çok şahsi başvuru böyle konularda daha önemli. şirketleri netten araştırarak gözüne kestirdiğine şahsen başvurman daha yorucu, ama daha verimli olur bence.
* kısa vadede önemli bir maddi ihtiyaç yoksa, ilerde keşke deneseydim demektense şimdi denenebilir.
kolay gelsin.

sleepy99

Bilgisayar mühendisliği bitirdiniz diye illaki kod yazacaksınız diye bir kaide yok ki. Bbölümünüzde ya yeterli bilgi verilmedi, ya da siz takip etmediniz. Sizin yerinizde olsam, bankaların ya da büyük şirketlerin IT departmanlarına kapağı atmaya bakarım. Kod yazmakla falan derinlemesine uğraşmadan güllük gülistanlık yaşarsınız.

Sinema/tv yüksek lisansı yaparak yönetmen falan olunmaz. Aşağı yukarı 23 yaşına gelip de sinema ile ilgili hiç tecrübeniz yoksa, açık söyliyeyim bir yerde bir olmamışlık var. Yok ben kasacağım yapacağım diyorsanız, getir götürcü olarak herhangi bir dizi ya da film setinde başlayabilirsiniz. böylece yavaş yavaş pişersiniz, ama sabah 9 akşam 6 çalışıp 2500 lira almak varken böyle bir işe girişmeyeceğinize bahse girerim. Yönetmen olmak istiyorsanız iki yol var. Ya zebil gibi paran olacak, istediğin gibi çekeceksin, ya bu iş senin için bir saplantı olacak, insanları prodüktörleri, fonları yaptığın düşük bütçeli ama etkileyici işlerle ikna edeceksin. Piyasada bunu yaomaya çalışan ve liseden beri yönetmenlikle ilgilenen onlarca insan arasından sıyrılmaya çalışmak ile, az önce dediğim gibi kolay ve rahat olan yol arasında bir seçim yapmanız gerekecek. Kolay gelsin.

manfool

ben de biliyorum bilgisayar mühendisliğinin kod yazmaktan ibaret olmadığını da neyse işte. teşekkür ederim cevaplar için.

tepedeki psychedelic adam
1

mobil görünümden çık