2. Riviera daha çok yemeklerde ve kızartmalarda, sızma da daha çok çiğ olarak ve salatalarda tüketimeliymiş. Ama çoğu kişi yemeklerde riviera yerine sızma kullanın diyor. Katılıyor musunuz buna?
3. Dünyada "sofralık zeytin" üretimi ve takdiminde Türkiye birinci olmasına rağmen "zeytinyağı" üretimi ve tüketiminde neden gerideyiz?
Zaten riviera başlığında da belirtilmiş, ama en çok riviera tüketilmektedir. Nedeni ise tamamen alım gücü ile alakalıdır, zira en ucuz zeytinyağı türü rivieradır.
Yine zeytinyağı üretiminin/tüketiminin de az olması, alım gücünün düşük olmasındandır. Çok satılmayan bir şeyin üretimini yapmayı kimse istemez, ha sen bağlantılarını yapar ürünlerini doğrudan ihraç edersin o başka...
Türkiye'de kişi başına yılda 1 litre, komşumuz Yunanistan'da 25 litre, Tunus'ta 10 litre, zeytinyağı tüketiliyormuş. Onlar çok daha ucuza mı satıyor ?
alım gucu ?
kisi basına dusen milli gelir vs ?
dikkat ettiysen dışarıda ucuza satılıyor demedim, alım gücü dedim.
ki bryan fury de bahsetmiş. Misal bir ürün 2 ülkede de 10 liraya satılsın, ama birinde ortalama aylık ücret; 1000 lira, diğerinde 200 lira. Şimdi bu satılan ürün hangisinde daha fazla alıcı bulur?
Yunanistan'ın alım gücü bizden 25 kat; Tunus'un alım gücü bizden 10 kat fazla mı yani. Anavatanı da biziz üstüne üstlük. Pes yani
3- zeytinyağı üretiminde geriyiz çünkü asit oranı çok yüksek çıkıyor nedense bizim zeytinlerin, o da üretimde kullanılan yabancı maddelerden falan olabilir.