[q]
(7) 

Viyana

telaku #194984
Merhaba, iyi bayramlar herkese.

her gun mc donald's, burger king, doner vs. yemekten biktigim ve harbiden merak ettigim icin bir soru sormak istiyorum. Bu viyana'da neden bir pizza hut ya da dominos pizza yok? Her hangi bir bilgisi olan var mi?


 

eğer ucuz diye fastfood yemiyorsanız viyana yemeklerini denemek için çok güzel bir fırsat bence. pizzayı her yerde yersiniz.

kayranin kedisi

pizza hut floridsdorf'ta var (u6 son durak). sonracigima baska pizzacilar da var, pizzamann gibi.
derdim illa pizza yemek degil, cabuk ve ucuz olsun dersen de bir sürü alternatif var, en basta tunnel gibi:
www.tunnel-vienna-live.at

shi aila

hocam pizza hut floridsdorf'ta nerede var? Acikcasi ben pizza hut'in sayfasina baktim viyana degil avusturya adi bile gecmiyor. bu dedigin yer fake olmasin? :)

Burada yedigim pizzalar cidden cok kotu, dominos pizza gozumde tutuyor. Avusturya yemekleri derken neler var mesela? pek bir bilgim yok acikcasi. Sadece bir ara bole peynirli makarna gibi bi yemeklerini yedim.

telaku

google'dan "what to eat in vienna" diye aratınca epey faydalı link çıkıyor. yemek konusunda biraz rahat olmak gerekiyor yurtdışında, yoksa ya aç kalırsın ya obez olursun.

kayranin kedisi

1-2 sene öncesine kadar vardi en azindan. direkt metrodan inince, am spitz tarafina dogru olan cikista sagdaydi, hala var mi bilmiyorum.

ayak üstü satilan pizzalar kötüdür tamam da, iyi pizzacilar da var. mesela pizza mari:
www.pizzamari.at

bahsettigin peynirli eriste spätzle olsa gerek.
istersen bir tunnel'i dene, hem cesidi bol, hem fiyati uygun.

shi aila

Pizza hut ya da Domino's Pizza maalesef yok. Ama pizzaportal.at deneyebilirsin. Bir de MariahilferStrasse'de KFC ve bir suru farkli restaurant var. Hamburgerin kralini yemek istiyorsan Friday's gidebilirsin. Fiyati biraz pahali olsa da lezzeti mukemmel (12.90 Euro) Oradan cikip yolun karsisina gec Bank Austria'nin yanindaki kaldirimi takip et 1516 var. Benden kendine 1 bira ismarla :)

solistra

Ayrica shi aila'nin dedigi Tunnel guzeldir. Domates corbasi fena degildir. Aksamlari canli muzik olayi da var. Aklima geldi; WaehringerStrasse'de Charlie P's Irish Pub var. Menusu superdir tavsiye ederim!

solistra
1

mobil görünümden çık