1 daireyi ortalama 250 milyara okutuyorlar. asgari ücretle geçinen bir insan olarak bu sitelerde ev alanların nasıl bir geliri olduğunu merak ediyorum.

aylık 10 milyar alsa, tüm maaşını oraya harcasa bile 2 yılda anca ödeyebilir. ama bakıyorum sitelerin çoğunda son model range rover'lar, mercedesler falan var. kıt kanaat geçineni de görmedim.

patron adamlar mı oturur buralarda yoksa mühendisler, avukatlar falan da oturabilir mi?

 

temiz para değil onlar

freebird5406

yanılmıyorsam istanbulda yıllı geliri bir milyon dolardan fazla olan 10 bin aile var. bunlardan biraz daha fakir olan üst orta gelir seviyesi adam sayısını da sen düşün. mühendis avukat vs adam da oturabilir ama bir çoğu borç harçla alıyor veya aileden destekle alıyor veya kariyerinin ileri seviyesinde iyi para kazanırken alıyor. öyle 5 senedir çalışan birinin alması çok kolay değil haliyle.

allanz

1. Para parayı çeker.
2. Zenginin malı züğürdün çenesini yorar.
:)

sourlemonade

zaten patron olupta zengin olan kimse temiz değil. şu ülkede 2 milyara çalışan kasiyer, satış elemanı, işci görmedim. ama otobüsle dönerken, bir arabaya 200 milyar veren insanları hergün yollarda görüyorum..

madagaskar

@cosmic : yapılan bir araştırmaya göre o atasözünü kullananların yüzde 99'u godomanoğulları beyliğinden oluyormuş.

dikkat edersen yüzde 99 dedim. sallamıyorum yani.istatistiki bir veri bu.

madagaskar

@madagaskar: Eheh

sourlemonade

ev çok büyük bir yatırım, bu yüzden 2 yıllık hesap yapılamaz. 10-15 yılda öder. yavaş yavaş öder.
Şu an fabrika işçisi aylık 1000 lira taksit ödeyebiliyor(ev için). Yılda 12 milyar yapar. 10 yılda 120 milyar. Orta seviye bir ev.

ilkdefa

ne alaka ya temiz para degil diyorsunuz? nereden biliyorsun temiz para olmadigini?namusuyla calisp kazanan zenginlerde var oyle bir kafa yapiniz varki sanki her zengin olan kotu yoldan para kazanmis gibi.Allah calisana veriyor

same

@same her zengin için söylemek doğru değil tabi, laf gideceği yeri bulur siz merak etmeyin, iddiaya girerim rastgele 100 kişi seçelim 90 tanesi eksik vergi bildiriminde bulunmuştur

freebird5406

ev yatırım falan değildir, yükümlülüktür.

desdinova

Ben aldim hemide en temizinden parayla, yillarin birikimi ve taksit imkaniyla aldim pasalar gibide oduyorum bunun yaninda kopek gibide calisiyorum para kazanmak icin...

cairo

bu durum orta sınıfın yeniden oluşturulması/ yaratılması üzerinden değerlendiriliyor şimdilerde kent sosyolojisi vs çalışanlarca.
alttaki de zihin açıcı bir makale:
www.birikimdergisi.com

artin bosgezenyan
1

mobil görünümden çık