
kurslar ne durumda bilmiyorum simdi, kaynak da eskiye nazaran daha kolay bulunur.
gramer kitaplari vardi, bi tane onlardan edinebilirsin baslangic icin. bir de etrafinda mutlaka vardir kurtler, rica etsen mutlaka sana ogretecek birileri cikar, hatta seve seve ogretirler ve pratik de yapmis olursun, daha hizli ogrenirsin. seninle ayni dili konusabilen birinden onun dilini ogrenmek cok buyuk avantaj olur.
youtube'da, facebook'ta falan videolar da var;
mesela bu seri var; www.youtube.com
soyle bisey de var; (bkz: kürtçe öğreniyorum)


nazım hikmet kültür merkezi'nde kürtçe atölyesi açılacak bu mevsim. kadıköy'de.


Kürt Enstitüsü var unkapanında. Orda kursa gidebilirsin diyecem ama anadolu yakasındaymışsın. Gidiş gelişin zor olmazsa bi bak derim.
Ayrıntılar için:
www.enstituyakurdi.org


istanbul bilgi üniversitesi'nde kürtçe dersi veriliyor. kurs değil, üniversitedeki seçmeli dil derslerinden birisi. gidip ben derslere girmek istiyorum derseniz eğer hocalar anlayışla karşılar, bir sorun çıkmadan derslere devam ederseniz. ayrıntılar için her zaman özelden ileti gönderebilirsiniz. yardımcı olmaya çalışırım.


nawres, çok teşekkür ederim. bir dilin sadece gramer kitaplarından öğrenilebileceğini sanmıyorum, dolayısıyla eninde sonunda pratik yapmak zorundayım elbette. ama gramer kitaplarını nerede bulabileceğim konusunda da bazı çekincelerim var, bir kitapçıya dalıp kürtçe kitap ismi söylemek istemiyorum. kimseyle uğraşmak istemiyorum kısacası. bilindik bir yer varsa da söylersen çok memnun olurum.
akalmor, evet kürdüm ama küçüklüğümden beri hiç kürtçe konuşulmadı çevremde. dolayısıyla sıfırdan başlamam gerekecek.
iste oyle bir sey, belli bir temel gerekiyor mu acaba başlamak için?
sordanski, çok teşekkürler.
microfiction, eğer dili öğrenip geliştirirsem çok yararlı olur. çok sağol.


ne gibi bi yararı olcaksa artık, maksat cinslik olsun. ailen bile konuşmuyormuş


jacque, evde konuşup konuşmamayla ilgisi yok. sonuçta dedem, babaannem falan biliyor kürtçe. onların çocukları istanbul'da büyüdükleri için öğrenememişler. ayrıca bir dili illa sivine yazmak için öğrenmezsin (ya da öğrenirsin). eh evet, biraz da cinslik var tabii :)


oof of... ne diyeyim güzellikle?
"saçma be hoca, saçma. duygularınla hareket ediyorsun sadece, masumca görünüyor; ama farkında değilsin ki durumun korkunçluğunun..."


bende gramer kitabi vardi bi aralar, sozluk de vardi. kitaplarimi biraz karistirayim, nerden aldigimi, nasil buldugumu ogrenir haber ederim.
@jacque
ne gibi bir yarari olmasini bekliyorsun bir dilin? para mi kazandirsin mesela? entellektuel mi gostersin ya da seni? evet yarari olmaz kurtce ogrenmenin bunlara. ama bir dilin ne demek oldugunu bildikten sonra, dil ogrenmenin faydasina bakmazsin zaten.
kurtce'de standart sorunu olmasi da cok normal, dili koruyan bir kurum olmamis, yasaklandigi icin yazili edebiyat gelismemis, kullanilmasina izin verilmemis. enstituler, universitelerdeki kurt dili bolumleri sayesinde bu sorun da giderilir bir sekilde.
bir de bir dil ogrenmeye korkuncluk olarak bakmak ne korkunc biseydir arkadas.


dil ogrenmeye korkuncluk olarak bakmak ne korkunc bir seydir tabii; ama kim böyle birşeyden bahsetti ki? konunun dille bir alakası yok.
mesela "bu yazıdan dil ogrenmenin korkuncluk olarak vurgulandığını çıkarabilmek, ısrar edilse de güzellikle anlatılsa da doğruyu görmemek" korkunçtur.
