modem anasayfasına bağlanıyorum admin ve şifre girerek. virtual server kısmından emule için 4662 portunu ekliyorum sonra save & reboot diyorum. done diyor ama eklediğim port gözükmüyor orada ve hala düşük id alıyorum emule'de. sorun nedir?

not : dnsmi değiştirmiştim onla ilgili olabilir mi?


 

bilgisayarının statik ipsi ile beraber ekleyeceksin oraya

efruz

10.0.0.13 gözüküyor bende ip. modem giriş sayfasına ise 10.0.0.2 ile giriyorum. dns m de farklı. 3 üyle de denedim ama olmadı.

anabilgisayardan denemiyorum arkadaş böyle de olur dedi ondan olabilir mi sorun?

nihilanth

portforward.com

ne yapman gerektiğini adım adım anlatan bir site.

24th fret

sorunu anladım. 20 limit varmış orada. 2 tane port sildim. bu sefer ekleyebildim

10.0.0.13 için 4662 tcp ve 4572 udp portlarını ama halen düşük id'im.

umarım sildigim portlarda bi işe yaramıyodur çünkü 8 kişi falan kullanıyoruz bu bağlantıyı.

nihilanth

hallettim :) bende farklı portları kullanıyormuş emule. programdan bakıp yazdım oldu. teşekkürler herkese.

nihilanth

bir tavsiye, 4000 serisi portlar diğer yazılımlar tarafından da kullanılan ya da en azından emule benzeri programlarca sıkça kullanılan portlar olduğu için siz modemde bu portları açtığınız zaman, gerekli korunma programlarınız yoksa ister istemez ortaya bir risk açmış oluyorsunuz. zira pek çok saldırı yazılımı ve saldırı bu portları taramaktadır. emule'ünüzün ayarlarından emulünüze saçma sapan port numaraları verirseniz (misal 35000-36000) hem bu riski minimuma indirgemiş olursunuz hem de program randımanı açısından negatif yönlü bir değişim yaşamazsınız.

fearofthedark
1

mobil görünümden çık