şimdi bu gıdalardaki katkı maddelerinin zararlarından millet tamamen bilgi sahibi olduktan sonra birçok üretici katkısız ketçap, katkısız bilmemne, zart zurt çıkarmaya başladılar. şimdi ben anlamadım bu işi; madem bu ürünler katkı maddeleri olmadan da üretilebiliyor, bugüne kadar ne diye o tür maddeler konuluyordu içlerine?
palavra atıyorlar desek pakedin üzerinde içindekiler kısmı var, katkı maddesi içermiyor uyarısı var sonuçta bu işleri de denetleyen kurumlar var sallayamazlar gibime geliyor.



 

biyoloji gelişti. artık daha uzun süre taze kalan meyve/sebze/tahıl üretilebiliyor. bilim gelişti, katkı maddesi olmadan doğal şeyler atarak tazeliği uzun süre koruyabiliyorlar.
belki şişe teknolojisi falan da gelişmiştir bilemicem.

passion rules the game

üstünde katkısız yazıp da içindekiler kısmında monosodyum glutamat içeren hazır çorbalar var piyasada, nasıl katkısız diye düşünüyor insan ister istemez..

(bkz: monosodyum glutamat)

reeper redeemer

anlaşılan katkısız gıda ve organik gıda farklı şeyler.

can see

bu işleri denetleyen kurumların bu ürünleri üreten firmalarla çoğu ülkede şu veya bu şekilde organik bağı bulunmaktadır.

reklam denetleme kurulu'nun reklamcılardan oluşması gibi bir şeydir bu aslında...

şahsen giderek kendi yaptığım yemek ve salata dışında bir şeyler yememeye, kendi yaptıklarıma da kendi ezdiğim öğüttüğüm baharattan gayri toz katmamaya meylediyorum giderayak.

raj

çoğu zırva gibi geliyor bu katkısız iddialarının bana (bilimsel konuşmuyorum dikkat edersen!!!), hayır içindekiler kısmını okuyunca zaten bir sürü zamazingo var içinde nassıl oluyo katkısız oluyo anlamadım...bir kere bazı ürünlerin raf ömrü mutlaka doğal olmayan üretim teknikleir kullanıldığını gösteriyor. diyelim ki x meyvesi normal şartlar altında (bahçeden toplayıp dolaba koyduğunda) 2 hafta çürümeden kalıyor ama sen bunu x ürününe katıp 3 ay raf ömrü biçiyorsun diyelim...ee o zaman yani "katkısız" olmuyor bu...yani içine birşey katılmasa bile (doğal olmayan birşey yani) üretim prosesinde illaki doğal olmayan birşeyler var demektir ki yoksa bunu bir "ürün" olarak seri üretimle hazırlayıp sunmak mümkün değil. aha aklıma örnekte geldi, malatya kayısısı varsa işte onu daha uzun süre raf ömrü olsun diye böyle bir çadır içinde kükürtle bi işleme tabi tutuyorlar (çok karmaşık diil sıradan üreticiler bile yapıyo) ve sonunda onuda organik diye satıyorlar veya markette katkısız kayısı diye alıyoruz sonuçta ama işte katkısız değil, yani doğal olmayan birşeyler var illaki mideye girene kadar...

ee napıcaz köye geri dönücez kaçıp gidickmiyiz buralardan..maalesef hayır. katkısız olduğuna kendimizi inandırmaya çalışıcaz başka çare yok, var mı!

cinematography

cevapların bir çoğu doğru değil. hele biyolojinin gelişmesi ne demek, hiç bilmiyorum.

gıda katkı maddeleri zararlı olacak diye bir kural yoktur. bunun yanında, kullanılmalarının sebebi, ürünün raf ömrünü uzatmak, daha ucuza mal etmek, üretimde kolaylık sağlamak vs. dir. piyasaya katkısız gıdaların sunulması, "ananızın elinden çıkmışcasına" mottosu altında biraz daha fazla müşteriye ulaşabilmektir. bunun yanında bunu yaparken, gıda katkı maddesi kullanılarak elde edilen avantajlardan bazılarından feragat edinilir.

tse iyi çalışan kurumlardan biridir (en azından benim gördüğüm gıda laboratuvarları bazında) ve bunları da elbette kontrol ediyorlar.

paranormal

dikkat ederseniz harf oyunlu cin yazıdır onlar. "bilmemne ketçap. katkısız, saf" demez genelde. "koruyucu katkı maddesi içermez" der. yani her türlü koruyucu özelliği olmayan katkıyı içerir. mesela msg içerir, envayi çeşit kanserojeni de içerebilir ama sadece raf ömrünü arttıran katkılar içermez. bunlar içermediği zaman, raf ömrü 1 yıl olan ketçap 3 ayda bozulur. katkı maddesi sadece raf ömrünü uzatıcı bir şey değildir ki. lezzet verici, kıvam arttırıcı, parlak gösterici bilumum katkı vardır. bunlar koruyucu katkı değildir, bol bol basarlar gıdaya. ama ne bileyim raf ömrünü uzatan katkıları koymayıp "koruyucu katkı maddesi içermez" derler. biz de zannederiz ki sapsaf ketçap o. sanki anamın salçası.

kibritsuyu
1

mobil görünümden çık