şimdi bi arkadaş ayakkabı alıyo italia'dan... gümrük vergisi ödememek için ne yapması lazım? etiketini sök, kutusunu at gibi öneriler almış başkalarından. ne yapsın ne etsin de bu parayı ödemesin? seni seviyorum.




 

100 doların altındaysa zaten gümrük vergisi ödenmiyor diye biliyorum, 150 dolar da olabilir. ve bu miktar yılbaşına yaklaşırkan yükseliyor diye duydum.

ceo

200 dolarmış ayakkabı...

sezercik yavrum benim

Etiketini söksün, kutusunu atsın geçer. Hiç gerek yok, ayakkabıyı etiketi ve kutusuyla beraber valizine koysun, yine geçer. İsterse sırt çantasına atsın, yine geçer.
Hatta tax free faturası düzenletsin aldığı yerden. etiketini sökmeden havaalanında gümrük şubesine gitsin, vergi geri iadesi istesin, en az %10'unu verirler. 20 dolar cebine kalır.
eit: ipod için 27 euro vergi iadesi almıştım. arkadaşlar cep telefonlarından harici harddisklerine kadar hepsinden vergi iadesi aldılar. yurda zengin döndük.

empty man

kim farkedecek o ayakkabıyı ya. el bagajı olarak soksun uçağa italyadan. ki zaten italya'da karışan yok. türkiye de de valizinde olmadığı için farkedilmez. koysun eskii bir poşete çantaya geçsin. ne bileyim ayakkabı için vergi olmaz ki ya. kameralar alıyoruz, cep telefonları alıyoruz geliyoruz, hiç vergi ödenmiyor ki onlara. birden fazla alırsan belki sorun olur.

bir kavanoz recel bunlarda gecer

kargoyla yollayacaklarmış ayakkabıyı, arkadaşım türkiye'de yani :) eksik bilgiler için özür diliyorum. bu hata tamamen bana aittir. ben bir ciguli'yim.

sezercik yavrum benim

200 dolarsa gelir o zaman. gümrük vergisi 150 euro üstü ürünlere tabiidir.
Çok riske atmak istemiyorsa fiyat etiketini söksün, içine paypalcıların çıkardığı gibi sahte bir kağıt koysun, fiyatı da 40 dolar yazsın, yutarlar. yutmazlarsa ben buradayım :)
fatura ya da fiyat etiketi hiç yoksa ürünün TR'deki fiyatı üzerinden vergi keserler. Çakma bir paypal çıktısı koysun işte.

editasyon: paypalcı değil ebaycı. ama fatura da paypaldan çıkıyor. kabul edilebilir. (bkz: tdk)

empty man

sirket degil kisi adiyla yollayabilirse aldigi yer ve hediye diye isaretlesinler tutari dusuk yazip. zaten tatillere yakin gelenler fazla takilmiyor..bayram, yeniyil vs.

2pac
1

mobil görünümden çık