Hangi rengi hangi renk ile eşleştirmem gerekiyor?

playstation'dan gelen kablodaki kırmızı ve beyaz olanlar ses. sarı olan da composite video. televizyonda mutlaka composite giriş vardır yoksa da scart adaptörüyle scarta girmen gerekir. composite sinyali rgb girişe çevirmek zor.


eşleştirilmiyor diye biliyorum. RGB görüntü sinyalinin 3 rengi, rca'da ise sarı görüntü, kırmızı-beyaz sağ-sol ses kanalları.
SCART adaptörü kullanabilirsin. veya gidip PS içni komponent kablo alabilirsin. (rgb ye ek olarak 2 tane de ses için, 5 çıkışlı bir kablo)
edit: böyle bir şey olacağını tahmin etmiştim :)


Yıkıldım şu yanıtları okuyunca :)
Televizyonun arkasında scart girişi var ama duvara monte edildiği için girmiyor. Askı aparatı mesafe bırakmıyor yani. Ben de yan taraftaki RGB'yi kullanayım dedim.


sesi nasıl halledersin bilemiyorum ama playstation'un rgb adaptörü var. rgb ve kırmızı-beyaz ses kabloları şeklinde. rgb'nin yanında ses girişi olmaması çok saçma ama. tv'yi bir kontrol edin. varsa hd olarak ps3ünüzden faydalanabiliyorsunuz.


@darknum
ses için optik kablo kullanırım, o sorun değil ama rgb adaptörü yok bende. bir örneği var mıdır link olarak? Benim bulduklarım gereksiz pahalıydı çünkü.
Not: Alet PS2 bu arada.


tv'nin yanında rgb var diyosun, altında kırmızı ve beyaz da olması lazım mantıken, 5 giriş yok mu o yan modülde ? eğer öyleyse git iyi bi elektronikçiye, de ki "ps2'yi lcd'ye bağlicam, bana komponent kablo ver". eğer adam "buyur" derse "bi ucu PS'ye girecek, diğer ucunda "kırmızı-yeşil-mavi-kırmızı-beyaz olacak, 5 tane olacak" de, "yok öle bişe" derse inanma, var, aldım ordan biliyorum. en fazla 15-20 lira bu kablo. hem bu yöntemle aldığın görüntü kompozit kabloya kıyasla kat kat daha güzel olacak.
buna: img515.imageshack.us
bunla: img.game.co.uk
görüntü alamazsan, veya renkler alakasız olursa, PS'nin system configuration'ında component output ayarı var, 2 seçenek: RGB ve YCrCb diye. onu değiştir. görüntü alamadan nasıl değişirsin tabi, onu senin yaratıcılığına bırakıyorum.
edit: ilk fotoğrafta sanırım sarının altındaki kırmızı-beyazlar ortak. yani RGB+KıBe veya Sarı+KıBe yapıyosun


@celeron 300a
ilk bilgisayarımın işlemcisi celeren 300a idi. ama konu o değil.
yolladığın linkteki kablo tam benim aradığım şey. onu bulmam lazım. teşekkürler.
not: component, composite, hdmi, vga, scart, vs her türlü giriş zaten aletin arkasında mevcut ama dediğim gibi duvara monte olduğu için girmiyor scart kablosu. yan taraftaki rgb o yüzden mühim.
