biz üniversite öğrencisi birkaç arkadaş ayda birkaç tane kitap seçerek onları okumayı ve ardından tartışmayı planlıyoruz.

Ne seçeceğimizle ilgili az çok bir şeyler düşündük; ama kitapları nasıl ele almamız gerekiyor onu bilemedik.

kitap kulübü benzeri bir oluşum bizimkisi. ama 4-5 kişiyle. nasıl ilerleyebiliriz?

bir de ilk olarak Bilge Karasu'ya yer verelim dedik. onun önerebileceğiniz bir kitabı var mı? veya başka yazarlardan tartışılabilecek derinliği olan kitaplar önerebilir misiniz?

 

flamel yaş kaç?

oğuz atay - korkuyu beklerken
vüs'at o. bener (kapan, siyah-beyaz, bay muannit sahtegi'nin notları, dost-yaşamasız)
roberto bolano (özellikle katil orospular çok güzel)
sait faik (özellikle alemdağ'da var bir yılan efsanedir)
ferit edgü (en son bütün öyküleri leş adıyla tek kitapta toplandı)
hakan günday (zargana, piç, ziyan)
ihsan oktay anar - puslu kıtalar atlası
raymond carver - katedral

bunlar gecenin bu vakti oturduğum yerden kütüphanemden görebildiğim birkaç tanesi. bir de çizgiroman adı vereyim: persepolis - marjane satrapi tarafından yazılıp çizilme. iran devrimini anlatıyor.

microfiction

@microfiction: söylediklerinin içinde çok severek okuduklarım var. (oğuz atay, ihsan oktay anar, vüsat bener, hakan günday) bu sebeple diğerlerini kesinlikle dikkate alacağım. :) teşekkürler.

denizin kulleri

eyvallah. :) raymond carver'ın iletişimden çıkma ama piyasada yalnızca idefix gibi sitelerde bulunan kitapları var. onları da öneririm. ayrıca murat gülsoy'un oğuz atay, borges, orhan pamuk, tanpınar gibi yazarları çözümlediği ufuk açıcı bir kitabı var. adı 602. gece. onu da okumak hatta tartışmak gerek. veya tartışmalarda, kitap çözümlemelerinde yol gösterici bir rol oynayabilir, öyle diyeyim. bu arada cemil kavukçu'yu da unutmamak gerek. sıkı öykü yazarıdır. uzak noktalara doğru, mimoza'da elli gram, güvercin tasması gibi kitapları başta olmak üzere öneririm. klasiklerden dostoyevski amcanın yeraltından notlar'ı bir kitap kulübü için fena kitap değildir. çabucak okunduğu için sık toplanan kitap kulüpleri için idealdir. üstüne konuşması, çözümleme yapması da keyifli ve düşündürücü olur. ha tabii yusuf atılgan'ı da ekleyeyim bir de. yalnızca romanları değil, öyküleri de güzeldir. sait faik için alemdağ'da var bir yılan dedim ama bütün kitapları şahanedir. sait faik'le bizdeki eğitim sisteminin insanı soğutması yüzünden çok geç tanışan kişiler var. alemdağ'da var bir yılan'ın özelliği 1950 kuşağını etkilemiş olmasındandır. sait faik'in bütün kitapları gibi baştacıdır.

tabii bu söylediğim adların hepsini okumuş olmanın da şiddetle olası olduğunu görüyorum. :)

microfiction

baba bu nasıl liste. bunalima girer insan.

okocha
1

mobil görünümden çık