Eski işyerime alacaklarımı alamadığımdan dava açmıştım, yarın sabah duruşmam var. Hayatımda hiç mahkemeye gitmedim, duruşma izlemedim. Avukatım yurtdışında olduğundan, duruşmaya ben yalnız giriyorum. (İlerleyen aşamalarda o devralacak). Bazı sorularım var size:

1- Ne giyeyim? Takım elbise giymem gerekir mi?
2- Avukatım ilk duruşmada sadece "Delilleri sunmak için süre istiyorum" dememi istedi.
Gerçekten böyle mi yapayım?

Bunların dışında bilmem gereken neler var?

 

1) Düzgün giyinin, erkekseniz traşınızı olun. Takım elbise şart olmasa da, işyeri avukatlarının yanında daha iyi durmanızı sağlar bence.

2) Tabii ki avukatınızı dinleyin.

3) Sakin olun: Hakim zaten konu hakkında fikir sahibi, ayrıca İş Kanunu zayıf taraf olmasından dolayı işçi lehinedir ve de hakim ilk duruşmada karar vermeyecek sonuçta.

uyuklayankedi

normal giyin git, takım elbise giymek kurallar arasında yok :)
zaten genellikle ilk duruşmada delil bildirilmesi için süre verilir, söylemesen bile yazdırır hakim ;) (sen yine de söyle)
hakimin sağ tarafındaki masaya geçeceğini bilmen yeterlidir. hıı bir de çıkarken duruşma tutanağından alırsan negzel olur.

kolay gelsin.

Bigvocate

Takım elbise giy. Kıyafetle ilgili zorunluluk yok ama giy yine de.

xenophobe

takım makım ne yaptınız siz ya? temiz giyin yeter. ne giyersen farketmez. hakim ne sorarsa ona cevap ver. lafı eveleyip geveleme. net cevap, ver kısa tut.

emrag

Söz vermeden konuşmayın ve karşı tarafla tartışmayın yeter.Hakimler duruşmaya gelip de bunların aksini yapan vatandaşlara çok kıl olur, azarlarlar.

devourthedamned

Bütün cevaplar için teşekkürler.

Bu sabah ilk duruşma vardı ve yaklaşık iki dakika sürdü :)

Takım elbise giymedim, çünkü ben mağdur olan tarafım. İşyerimden alacaklıyım, paraya ihtiyacım var, güçlü ve zengin görünmek istemedim. Zaten davalı taraf gelmedi. Bir sonraki dava da mart ayında. Ölme babam ölme...

samterk
1

mobil görünümden çık