hangisi daha evladır? 2 ispanyolca hocası buldum biri meksikalı, biri şilili. ne yapsam bilemedim.




 

yaygınlık açısından değil ama bence kulağa en güzel katalan aksanı geliyor.

skywalkeremre

Katalanca'nın İspanyolca'yla çok bir alakası yok ki? İspanyol bir hocamız Katalanca'yı anlayamadığını söylemişti, varın siz düşünün.

Elimizdeki hoca seçenekleri de sınırlı zaten. Ya Şilili ya da Meksikalı olacak. :)

denizin kulleri

o zaman katalan aksan olmuyormuş zaten ben biraz sallamışım. Ben olsam meksikalıyı seçerdim o zaman iki seçenek arasından=)

skywalkeremre

amerikada meksika aksani kullanimindan hareketle meksika diyorum

thunder thunder thunder thundercats

Ispanya'da yasayan biri olarak soyleyebilirim ki Meksikalilarin konusmasi daha temiz, kelimeleri tek tek telafuz ediyorlar. Ispanyollar daha hizli ve daha yuvarlayarak konusuyorlar. Sili ise bambaska bir dunya, ben olsam tercih etmezdim. Dilbilgisi bile cok fark edebiliyor. Uluslarasi bir kullanim icin siz Meksikaliyi secin.

Bu arada Ispanyolca konusan herkes dikkatli dinledigi surece Katalancayi cok rahat anlayabilir.

luin 41

@luin, katalanca mevzusu benim fikrim değil vallahi, ben ispanyolca'yı güç bela anlıyorum. :) cervantes'teki ispanyol hocamız öyle söylemişti. ki benzese bile katalan birinden ispanyolca dersi almak anlamsız. :)

baya da fark varmıl yahu:

Els socis sense abonament al Palau Blaugrana podran disposar d’entrades gratuïtes per veure en viu el partit entre el FC Barcelona Borges i el Celje. Per aconseguir una entrada cal venir amb el carnet de soci a les taquilles del FC Barcelona.

Los socios sin abono en el Palau Blaugrana podrán disponer de entradas gratuitas para ver en vivo el partido entre FC Barcelona Borges y el Celje. Para conseguir una entrada hay que venir con el carné de socio a las taquillas del FC Barcelona para recogerla.

denizin kulleri
1

mobil görünümden çık