Hangisi doğru. Ben hepsini döküyorum. Ton balığınınkini de döküyorum. Vitamini orda onun demeyin...




 

Dokmek gerekiyor, hatta konserveyi tekrar sudan gecirmek gerekiyor kullanmadan once.
Tabi konservenin hepsini bir anda kullanacaginizi varsayiyorum.

Ton baliginin uzerindeki yagi da dokmek gerekiyor. Onun uzerindeki zaten balik yagi degil de, baligin tazeligini korumak icin konulan baska bir yag (aycicek?)

yilmazyildirim

ton balığını açıp tamamını bitirmeyecekseniz, mesela benim gibi bir buçuk kiloluk büfe tipi ton balığı alıp günlerce yiyecekseniz yağını dökmeyin. ekmek banmayı seviyorsanız yiyebilirsiniz. yoksa süzün, daha sağlıklı olur. yedikten sonra balıklar havayla temas etmeyecek şekilde yağa gömünüz ki bozulmasın.

onun dışında konservenin, peynirin falan suyu dökülerek kullanılır. hatta suyu yer kaplamasın, suya boşa para vermeyin diye superfresh mısır konservesini susuz yapmaya başlamıştır.

kibritsuyu

peynırın suyunu da cok dokme bekleyecekse, kuruyup tahta gibi oluyor.

bryan fury

bu arada yağı süzülmüş paket halinde satılan ton balıkları da var artık. kolay da açılıyor. konserve derdine son :)

ermanen

bezelye falansa suyunu süzün tebii, yoksa yemyeşil bir yemek olur, çok da tuzlu iğrenç.

ton balığı yağını ben süzüyorum, kimisi yemeği o yağla yapıyor. yağ da değil de suda ton balığı ise ve hepsini yiyeceksiniz süzün tebe

no avalon

konserveyi bilmiyorum. ama tonbalığının ki salamura mantığında bir şey. bildiğin ayçiçek yağı. yağı kaşıkla etin üstüne bastırarak süzerim hatta. içinde hiç yağ bırakmamaya çalışırım. zaten yağı iyi süzmeyince tadı bir acayip oluyor. vıcık vıcık.

atmosphere
1

mobil görünümden çık