Şimdi efendim virtualbox'ı ilk defa kurdum. Şu şekilde ilk ayarı yaptım, daha kuruluma geçmedim.

img203.imageshack.us

Bu da laptopumun özellikleri:

img690.imageshack.us

770 mb rap ayırdım. 10 gb da hdd alanı. Onun dışında gördüklerime next deyip geçtim. Bu ayarlar iyi mi yoksa değiştirsem mi? Ne önerirsiniz?

Birde emin olmak için soruyorum: ben bu virtualbox'tan sıkılırsam yapmam gereken tek şey programı silmek değil mi? Yüklediğim linux ile birlikte ortadan kaybolacak?

Ve ayrıca 10 gb yer ayırdım ama bu hdd'yi bölmeyecek değil mi? Şu an 250 gb boş alanı olan bir C: ve 8 bg'lık bir recovery alanı var. Bunlara ek olarak yeni bir bölüm oluşmayacak değil mi?

Teşekkür ederim.

 

Öncelikle 1 ile 1.5 gb arası yer ayırsan daha iyi olur, zaten 3 gb ram mevcut sistem çok kasılmaz. Hdd için kurulum yaparken sabit 10 gb yerine dinamik (dynamic) disk ayırırsan gereksiz yer kaplamaz diskte.
Program silersen bu sanal disk silinmez. Belgelerim içinde .Virtualbox isminde klasörde bulunur, tabi sen farklı yer kaydetmediysen. onu da silersen sistem temizlenmiş olur tamamen, yani diski bölmek gibi bir olay yok adı üstinde sanal :).
Suse'ye tıklayıp, Ayarlar dersen, Daha geniş seçenekler mevcut, mesela ekran akrtının varsa 3d desteğini açabilir daha fazla ram ayırabilirsin, gereksiz olan 3.1/2 disketi devre dışı bırakabilirsin. Sisteminde bulunan klasörleri sanal/suse sisteminle paylaşabilirsin vs. vs.

edip

ayarlar iyi. yani değiştirmeni gerektirecek birşey yok.

evet silmen yeterli.

yeni bir bölüm oluşmayacak.

oxit
1

mobil görünümden çık