Merhaba. Öncelikle yaptığımın etik birşey olmadığını bildiğimi söylemeliyim. Ama buna mecburum. 6 aydır işsizim ve abartmıyorum en azından 100 farklı yere mülakata gitmişimdir. zannediyorum ki çok sık iş değiştirdiğim için beni tercih etmiyorlar:( Geçmişte yaptığım hatalardan yeterince ders aldım. Artık yaşımda ilerledi sayılır. Tek isteğim, bir yere girip ölene kadar çalışmak. En fazla 1 yıl çalıştım. Onun dışında 10-15 işte 6-8 ay çalıştım. Acaba cv'ye 4-5 yıl çalıştım desem anlaşılır mı?

not : ssk'nın sitesinde herşey görünüyor. Acaba oraya bakarlar mı?


 

bazen kontrol için şirketleri arayabiliyorlar. neden ayrıldı sizden nasıl biridir falan filan diye. yalan olduğu ortaya çıkarsa bir daha o firmadan kapıdan içeri sokmazlar diye tahmin ediyorum. ben olsam sokmam en azından.

ayiadam

spinapubica'nın kont başlığındaki entrysinden bir bölüm:

"sana bir de kötü haber "dünyadan"; insan kaynakları departmanlarında çalışanlar, birbirlerini çok iyi tanıyan, haberdar olmana ihtimal vermediğim bir iletişim ağına sahip olan kimseler. yani a firmasında olumsuz bir etiket almışsan, emin ol b firmasına başvurduğunda bu bilgi senden önce oraya ulaşmış oluyor."

olayın anlaşılması halinde daha kötü sonuçlar da verebilir yani.

tannhauser

valla daha önce iş başvurusu yapıp reddedildiğim yerde daha sonra 8 ay stajyer olarak çalıştım hatırlamadılar bile, hatta sonra iş teklifi yaptılar. yine daha önce reddedildiğim bir şirket dün beni arayıp iş görüşmesine çağırdı. kesin anlaşılmaz demem ama bu adamlar bazen kendi yaptıkları şeyleri bile unutuyorlar :) ama girdiğim bir işte verdiğim referanslarım aranmıştı, bir tarafta da bu var. seçim senin.

susannah

başvururken önyazınızda geçmişte çok iş değiştirdiğinizi ve geçmişte yaptığınız hatalardan fazlasıyla ders aldığınızı yazarsanız daha etkili olabilir bence.

natnan
1

mobil görünümden çık