dün arkadaşla sohbet ederken birden telefonu çaldı ve gayet rahat şekilde basit ingilizce konuştu.çok şaşırdım.çünkü eleman 1 yıl ingilterede kalmıştı ama hep basit konuştu. i go, i went, do you, have you falan...farkettim ki elemanın benden tek farkı rahat konuşmasıydı. bende onun kadar konuşabilirim; ama bazen gereksizce kasılıyorum. şimdi bana ne lazım biliyor musunuz arkadaşlar?

1.direkt kalıp kalıp çalışmam gerektiğini farkettim.nasıl olsa karşımdakini anlıyorum.kelime haznemde geniş.az buçuk grammer eksikliğim var.işte böyle kalıplaşmış cümleleri ezberleyerek hepsini kapatırım diye düşünüyorum..aklıma altyazısız dublajsız ingilizce film izlemek geldi.ne dersiniz yarar mı?


2. eksik kaldığım birkaç grammer konusunu öğrenmem gerek.bunun için özel bir site var mı?

 

1)sorun konuşmaksa film izlemenin bir faydası olmaz. ama konuşma diline aşina olursunuz.

cro magnon

konusma konusunda dili bilmek disinda en onemli unsur rahatlik.. belli bi sure yurt disinda ya da anadili ingilizce olan biriyle pratik yapmadan da gelistirmek gayet zor..

buzzlightyear

grameri öğrenseniz bile iş konuşmaya geldiğinde pratik gerekecek. pratik yapma fırsatı bulduğunuz yerde zaten gramer yapıları dilinize yapışacaktır, ekstra olarak gramere çalışmanıza gerek kalmayacaktır. tek çare pratik yapacak bir ortam bulmak

sttc

bol bol pratik yap. anadili ingilizce olan insanlarla konuş sohbet et. kısa zamanda konuşmanın çok geliştiğini göreceksin. skype kurmakla başla.

cagdassalur

1. film - dizi izlemek günlük hayat konuşma kalıplarını öğretiyor, ya ing. altyazılı, ya da altyazısız izlemelisin.

2. 'free online english tutorial' falan diye aratınca çıkıyor bişeyler.

3. bir tavsiye: konuşurken kendine bile bayıcı gelecek belki ama, yavaş konuş. hiç acele etmeden, düşüne düşüne konuş. öyle başlarsın, sonra hızlanıyor zamanla.


bir de, evet, pratiksiz olmuyor.

aklimiseveyim

chat

goldenbrown
1

mobil görünümden çık