sevgili high-fructose corn syrup junkie'leri,

ben mısırı pek seviyorum ancak bulunduğum yerde donmuş olarak satılanlardan yok. konserve alıyorum, bitiremeden bozuluyorlar.

konserve mısırı buzluk poşetine koyup dondurdum, parça parça kullanıyorum.

nasıl? iyi yapıyor muyum yoksa çok mu kötü?

nasıl yapsam daha iyi olur?

 

Biz konserve mısırları buzdolabının normal bölümünde tutuyoruz. Açtıktan sonra bitiremezsek hava almayacak şekilde konservenin ağzını jelatinliyoruz, bir süre duruyor ama bekletme süresini abartmadık şimdiye kadar.

sourlemonade

dondur gitsin, ben normal mısırı haşlayıp tanelere ayırıp donduruyorum sonra parça parça kullanıyorum.

cinna monster

Kullandıktan sonra konservenin üzerini streç filmle kapatın, 1 hafta falan rahatlıkla dayanması lazım. Sizin yaptığınız da yanlış değil.

paranormal

konservenin üstüne jelatinle kapattım falan da yine de çok dayanmıyor normal buzdolabında. ben istiyorum ki şöyle en az bir hafta falan dayansın. buzdolabında 2-3 günden sonra tadı değişiyor.

burfak

konserve mısırların esprisi içindeki koruyucu maddenin de bulunduğu suyu. o suyu dökmeden içinden alarak kullanmaya çalışın, sonra işte denildiği gibi ağzını jelatin vb ile kapatıp buzdolabının normal bölümünde tahmini 1 hafta kadar saklayabilirsiniz. bir de suyundan çıkardığınız mısırları temiz sudan geçirmeye dikkat etmeniz hayrınıza olacaktır.

shiny

biz derin dondurucuya atıyoruz. cinna monster in de dediği gibi ayırıp parça patça kullanıyoruz.

cruikshank
1

mobil görünümden çık