pek sevimli din kardeşlerim,

ben bi linux kör-cahili olarak bi halt yedim. bende bir Seagate Dockstar aleti var. bunun kısıtlı firmware'ini engellerden arındırmak adına içine internetten bulduğum bi yöntemle farklı bi linux distrosu çakmayı düşünüyorum. böylece external HDDlerimi ağda paylaşırken aletin kendi içinde gelen kıl programı kullanmak zorunda kalmıycam ve ekstra olarak da printer vs gibi usb girişine sahip her türlü alete edevatı ağımda paylaşabilicem.

efem uzun lafın kısası, bu linux distroyu aletin içine çaktıktan sonra
(çakma kısmını güzel şekilde anlatmışlar
www.plugapps.com
adresinde - alttaki plugbox linux kısmında)
benim HDDlerimi, printerlarımı bu linuxa nası tanıtabileceğim konusunda hiç bi yöntem göstermemişler. ben de düşündüm, heralde genel anlamda bir linuxa nasıl tanıtılıyorsa öyle tanıtılıyordur dedim. ama ben linux bilmem, anlamam (hoş, istemedim de değil, ama nerden başlamam gerektiğini de bilmem) ve bu distroda olaylar nasıl gelişir, istediklerim nasıl yapılır, bir bilenin ağzından öğrenmek isterim. ben de ağda HDD paylaşmak isterim, printer paylaşmak isterim ve de çok konuştum artık susarım.

ilgilenenlere de şimdiden çok çok teşekkür ederim.

 

terminali açıp
# cd /media
diyerek medianın altına geçin. orada
# sudo mkdir hdd
diyerek hdd isimli klasör yaratın. daha sonra
# ls /dev
diyerek devin içindeki dosyaları listeleyin. orada neyi mount edeceğimizi göreceğiz. harddisk için genelde sda sdb gibi bir şeydir. daha sonra bunu mount etmek için
# sudo mount -t <tip> /dev/<dosyaismi> /media/hdd
deyin. <tip> yerine 'adfs, affs, autofs, cifs, coda, coherent, cramfs, debugfs, devpts, efs, ext, ext2, ext3, hfs, hpfs, iso9660, jfs, minix, msdos, ncpfs, nfs, nfs4, ntfs, proc, qnx4, ramfs, reiserfs, romfs, smbfs, sysv, tmpfs, udf, ufs, umsdos, usbfs, vfat, xenix, xfs, xiafs' bunlardan uygun olanı yazın. (muhtemelen ntfs uyar)

paddle steamer

öncelikle cevap için teşekkürler. peki komple hddyi mount edemiyor muyum? illa bi dosya/klasör şeklinde mi oluyor bu olay? yani aslında benim amacım sadece ve sadece bu linux gömeceğim alete taktığım usb hdd lere ağ üzerinden ulaşabilmek ve ağa kablolu/kablosuz bağlanan cihazlarımın hepsine ayrı ayrı usb takmadan tek kaynaktan paylaşıma açmak.

bunu yapabileceğim yöntem bu mudur? başka yolu da var mıdır?

almışım salako bi alet zamanında, bari tam işe yarasın da 300-400 tl para baymiyim bu işi yapabilen başka aletlere...

loveinaflipbook

aslında anlattığım şeyin komple hdd'yi mount ediyor olması gerekir. sizin bilgisayarınıza bağlananlar da /media/hdd ye girerek dosyaları görebilirler. soruyu mu yanlış anladım acaba?

paddle steamer
1

mobil görünümden çık