motorsiklet konusunda ne gibi bir yol izlemeli? (sorun güvenlik)




 

fobim falan var de arabada huzursuzlanıyorum midem bulanıyor vs. (: bana öyle oluyor o yüzden motor alıcam sanada kolay gelsin gazan mübarek olsun :D

chwn

yok yahu daha zorlu bir süreç beni bekliyor. kutunun içinde gitmek daha güvenli diye düşünüyorlar. bu arada scooter olacak olursa.

sarper361

o zaman yolda da yürümeyelim de. ben bugun motora binemezsem belki daha başka şeylere karşı da korkak büyüyeceğim de. bana bugun almayacağınız sukutur bana yapabileceğiniz en büyük kötülük olacak bilinmez... de.

advest

bende de motor uktesi var ama ebeveynlerden önce kendimi ikna edemedim daha şu güvenlik olayına.
ama motor forumlarında yaptığım kısa araştırma sonrası yapılan kazaların neredeyse tamamında bir ihmal, risk alma veya şansını zorlama olmuş. ve motor sürücüsü de bunu kabul ediyor. demek ki aşırı dikkatli olursan, risk almazsan kaza riski inanılmaz düşüyor. motor forumlarında şöyle bir kitle de var ki büyük moral veriyor; adam 15 senelik motor kullanıcısı ve kazası yok. gel de çelişme :D

sttc

büyüdüğünde alırsın kasma. ben öyle yaptım. o zaman da harbi büyümüşüm arabaya alışmışım motorla dona dona gitmek falan pek uygun gelmedi bünyeme. motora yazın binilebilir bak onun dışında zor..

ozdek

alma bence. istanbul trafiğinde çok tehlikeli.

tulkas

eskişehir ve bursa için.

sarper361

dikkatli olucam vs gibi vaatlerle gidersen bence ikna etmen çok zor. bence ilk once arkadaşının motoruna bindir o duyguyu tatınca neden istedigini anlıyorlar bence ( gidipte spor motosiklete bindirme tabi mumkunse scooter veya touring tarzı bişey olsun :D ) en azından bizimkiler bindikten sonra daha sıcak bakmaya başlamışlardı. sonra aksesuarcıya gotur dizlik kask dirseklik eldiven birde o sırtı saran sert olayı falan goster deki anne baba ben bunları giyiyorum bu aleti surmenin en iyi egitimini alıcam dersen guzel bir konusma ile bence ikna olurlar. hele scooter diyorsun eskişehir ve bursa da ulaşım için biçilmiş kaftan bence. bir de ilk başlarken oyle otoyol a çıkmama teminatı falan verirsen belki daha kolay olur ikna etmek :).

rakim efendi
1

mobil görünümden çık