işten çıkarıldım.dönen şeyleri ayrıntılı anlatsam sayfalar sürer.aklıma gelenleri yazıyim.şirket, animasyon, tasarım falan yapan bir şirket.50 küsür eleman ve herbirinin kendi bilgisayarı var.

Kullandıkları her yazılım korsan..(Windows 7 Ultimate, Adobe CS3/4/5, Soundforge falan...)

İşe 1 ila 30 dakika arasında gecikenlerden sorgusuz sualsiz 20 lira kesiyorlar.

Eskiler ve kıdemli personeller arasında.İğrenç bir gruplaşma var.Öyle ki en doğal istekler bile dile getirilemiyor(normal personel 1 dk geç gelemiyor ama müdür ve şefler 10-15 dk gecikebiliyorlar). Benim gibi toplasan 2,3 ev geçindiren vardı.Diğerleri baba parası yiyen rahat elemanlardı.

Şartlara gelince, 600 lira kuru maaş + yemek + ssk. Sabah 9:30 akşam 7:30 haftasonları tatildi. Ne yol parası ne asgari geçim indirimi hiç biri yoktu. Maaşlarda bankaya normal havale olarak yatıyordu.yani maaş hesabı değildi. vergi kaçırma falanda vardır muhtemelen. Aklıma gelmeyen daha bir çok şey var.

Neyse efendim, mahkeme kapılarında dolanmadan her türlü ihbar ve şikayet hakkımı sonuna kadar kullanmak istiyorum. 6 ay çalıştım.Dün işten çıkarıldım ama hiç birşey imzalatmadılar.sanırım girerekende sözleşme yapmadılar. ama sigortam yatıyordu.Şu an çalışan 1 aylık personellerin ssk'sı olmadığına eminim.

Korsan yazılım kullanma, vergi kaçırma, yol ve geçim indirimi paralarını cebe atma gibi konularda ihbar etsem bu şirketi çoook zor bir duruma sokabilirmiyim?

niye böyle birşey istediğime. şef ve müdür tarafından çok pis bir oyuna geldim. arkadaşlarım bile niye çıkarıldığıma anlam veremedi. göze batan hiç bir problemim yoktu.

 

bunları işten çıkınca dile getirmen ve "yakacam olm sizi" moduna girmen hoş olmamış ama. madme yanlış baştan da söyleseydin. yine de yak sen tabi o ayrı, ama sen de pek bişey elde edemezsin bu durumda onu bil. onlar yanar da sana bi getirisi olmaz.

mordorlu ziya

prosedürü pek bilmiyorum ama,
yaptıkları herhangi bir usülsüzlük senin işsizlik maaşına başvurmanı/almanı engelliyorsa sonuna kadar arkasından git derim ben.
sonuçta vergi vermek bir vatandaşlık görevi. gelir vergisi olsun, kdv olsun ve adını vermediğim bizden tahsil edilen bir ton vergi olsun, biz çatır çatır ödüyorken, böyle yalan dolanla vergi kaçıran adamları sırtımızda taşımak yerine her türlü ilgili makamlara bildirmek gereklidir diye düşnüyorum.

hukukçu arkadaşlar daha efektif yönlendirmeler yapacaktır.

sli

önce bi sakinleş yeğen.
sen orada 50 eleman vardı diyorsun, 50 sini de yakacaksın bu durumda. ayrıca baba parası yiyen adam niye sabah 9.30 akşam 7.30 işe gelsin. bence hiç bulaşma zarar vericem derken sen de zarar görürsün.

enkolaykullaniciadi

baba parası derken, altında x5'ler olan adam değildi heralde. sadece eve katkı yapmayan ve tüm maaşı kendine harcayan kişilerden bahsediyordum.zarar görür müyüm ki? sonuçta 600 lira maaşlı iş bulmak çok zor değil.

neyse dönüp dolaşıp "zamanında niye söylemedin"e geliyor muhabbet.o konuda haklısınız. eleştrilere hak veriyorum ama o kadar. kafayı taktım bi kere. şikayet etsem eski arkadaşlarım aman aman mağdur olmayacak yada büyük aile dramları yaşanmayacak, onu bildiğim için ihbar edeceğim. en fazla o arkadaşların düzeni bozulacak.

madagaskar

ilk önce ssk primlerinizi bir inceleyin. eğer son 4 ay yatmışsa işsizlik maaşı alırsınız. bir yıl dolmadan işten çıkarma tazminatı verip vermemek patronun keyfine kalmış. 1 yıl geçince mecburi oluyor.
yol ve geçim indirimi konusunda hiç bir şey elde edemezsiniz. çünkü maaşınız bankadan geçmiyorsa zaten çalışan olarak gözükmezsiniz ve doğal olarak geçim indirimi filan da almazsınız.
vergi de sizi aşar. sadece maliyeye ihbar edersiniz değerlendirme sonucuna göre gerekli görürlerse müfettiş gönderirler. ama korsan yazılım konusunda cidden çok ağır bir fatura çıkartırsınız. ama onunda şöyle bir geri dönüşü var. bir daha o sektörde iş bulmanız neredeyse imkansız hale gelir. çünkü bsa baskınından sonra şirket yetkililerinin aklına intikam almak isteyen bir eleman olarak gelirsiniz ki, bu da o şirketin faaliyet gösterdiği her alanda sizin kötü siciliniz olarak kalır.

felagund

Eski şirketine dava açmış biri olarak: dava açabilmek için en az bir yıl sigortalı olarak çalışmış olmak gerek. Avukatım öyle dedi. Ben o şartı sağladığımdan açtım davayı, alacaklarımı tahsil etmeye çalışacağız. En fazla alacağım şey kendi alacağım, fazlası yok.

Senin için biraz bekleyip, sonra da yazılım korsanlığını ihbar etmeni öneririm. Firmaya çok pis girer. Biraz bekle diyorum çünkü ihbarı yapanın sen olduğunu anlamasınlar. Davadan sonuç alamazsın. Alsan da aylar yıllar sürer, firmaya koymaz.

Diğer çalışanlara dokunması ihtimali de senin vicdanına kalmış. İşten çıkarılanlar olabilir, hatta firma tamamen kapanabilir. Suçlu sen değilsin ama suçlanan sen olacaksın.

samterk

www.kocalihukuk.com

bu hukuk bürosu türkiye'de yetkili. microsoft ve bsa ikisine de bunlar bakıyor. hiç kimseye çaktırmayın, direk telefonla arayıp ihbarınızı yapın.

ardından yine bu hukuk bürosuna mail atın (mkkocali@tnn.net) attığınız mailin bilgi (cc) kısmına microsoft türkiye ve bsa.org.tr nin mail adreslerini yazın.

mail içeriğinde şirketin ne zamandan bu yana çalıştığını ve buraya da yazdığınız korsan program ve işletim sistemlerini yazın. ürünlerin korsan olduğunu kesinlikle belirtin.

tahmini 1 ay içinde basarlar. aldırırlar o lisansları tek tek.

sql

Korsan yazılımı ihbar edin etmesine ama korsan yazılımdan ceza alacaklarını falan düşünmeyin. Hele ki 50 bilgisayar varmış, 50 tane potansiyel lisans demek mu. Yazılım firmalarıyla anlaşıp kullandıkları programlarım lisanslarını alırlar ve olay kapanır. Sadece lisans aldırmış olursunuz.

zombi

cep telefonundan 170'i ara. dediğin gibi bir durum varsa sgk öyle yüksek ceza keser ki, işletme kapanmaya gider.

fucking machine in my head
1

mobil görünümden çık