çevremde birkaç adam var. üniversite bitirmişler. askerliklerini de yapmışlar. içimde ukte kaldı. giricem okuycam falan diyorlar.

25 yaşında kazandılar diyelim. akıl karı mıdır? okunur mu? okunursa kafa alır mı? diğer 18 yaşında giren adamalara göre ileri de daha mı başarısız bir doktor olunur?

en erken 35 de uzman olunuyor. bunun hesabı yapıldı. çevrenizde böyle insanlar gördünüz mü? akıbetleri ne oldu?

cevaplar için teşekkürler.

 

mesela ben dil çıkışlıyım. ara sıra pozitif bilimler için sınava mı girsem diyorum ama matematik-fen görmemişim hayatımda, yapamam yani. ama fen çıkışlı olsaydım, ve kendi bölümümden memnun olmasaydım ya da üstüne bir şeyler okumak isteseydim yine fenden girilebilecek bir bölüm için şansımı denerdim içimde ukte kaldıysa. hatta şansımı denemeyi bırak, adamakıllı çabalardım. ama bu gibi durumlarda ailenin tepkisi önemli 25 yaşına gelen insanı da hala finansal bakımdan destekleyecek değiller. hem paranı kazanıp hem okuyacaksan, neden olmasın.

peki

devlet okullarının en düşük tıp'ı 10 bin ile kapatıyor onu belirteyim. o da sütçü imam. bunu söylüyorum çünkü o kadar seneden sonra test kitaplarına uzaydan gelmiş gibi bakabilirsiniz.

cro magnon

onun dışında, şahsen fırsatım olursa 50 yaşında bile tıp okurum.

cro magnon

Bir gün amfide oturuyoruz, 40-50 yaşlarında saçları ağarmış biri de derslere giriyor. Asistan olduğunu düşündük. Sonradan anladık ki öğrenci affıyla gelmiş.

Mezun filan oldu bu zat. Ha bir de ikinci hafta saçını boyattı.
:-)

senin soruna cevap: mümkün!

apc

zamanında kazanılamayan okul şimdi nasıl olsun ya. ben de bitirdim üniversiteyi mesleğimi de yapıyorum. zamanında istediğim bölüm hala içimde kaldı. eğer okumak istersem paralı üniversitesini bile kazanıp kazanamayacağımdan emin değilim.

advest

Akıl kârıdır, okunur. Kafa alır, hatta muhakeme yetenekleri büyük ihtimalle daha iyidir o yaşta, daha iyi alır. İstediği meslek olduğu için çok başarılı bir hekim olur. Çevremde başka meslekler için böyle insanlar var, çok güzel oluyor.

sourlemonade

bir insan hayatinda ortalama 5 meslek degistiriyormus. Yurtdisinda, 40 yasindan sonra universite okuyanlarin sayisi azimsanacak gibi degil. Gelecekte neyin ne olacagini da kimse ongoremez. Insan hayatinin 75 yil surdugunu dusunursek, 25 yasinda bir meslek yapmaya karar vermek cok da gec sayilmaz bence.

SevmeBeni

çukurova tıp'ta okuyan arkadaşımın 33 yaşında mı ne bi sınıf arkadaşı varmış. adam herkesten yüksek puanlar alıyomuş sınavlarda :))

aynı arkadaşın bi arkaaaşı daha var. kız üniversiteyi 3. sınıftan sonra bırakıp tıp okumaya başlıyor. şu an 24 yaşında, tıp 3'e geçti. en başlarda zorlansa da, şimdi gayet memnun hayatından...

black sabahat

22 yaşında tıp okuyamamış birisi olarak söylüyorum. 25 çok genç bir yaş. eğer öss vs yapabiliyorsa, bu yaşta yapmaması kabahat. çok ciddiyim.

ykyt

12 yaşında işletme bitirmiş biri olarak nacizane fikirlerim;
eğer maddi sıkıntısı v.b olmayacak ise kesinlikle okusun, şnsan şu hayata on kere gelmiyor (bak çok klasik cümle kurdum) bu zden istediği gibi yaşamalı ki meslek seçimi insanın nasıl bir hayat yaşayacağı konusunda çok önemli bir etken. okusun okusun okusun

bir zamanlar cocuktum
1

mobil görünümden çık