merhaba,
usb güvenli kaldır işe yarıyor mu? bozulmaları falan engelliyor mu?



 

işe yarıyormu, ne kadar yarıyor bilmiyorum da 3 yıldır kullandığım bir flash disk var güvenli kaldırı hiç kullanmadım hiç sıkıntı olmadı. hala taş gibi (maşallah diyin)

pposeidon_1

kesinlikle kullanılmalı.

sadasti

evet yarıyor.

bryan fury

ne işe yarıyor desek, ben de cevap alsam.

ykyt

bilgisayarı power tusuna basıp kapatmakla baslat-kapat demek gibi.

bryan fury

elektriksel bir arıza olmasın diye yapılmıştır güvenli kaldır. ancak bir kullanılır iki kullanılır üçüncü de pıt diye çekilir usb. 5 senelik flash diskim var hala kullanılıyor. yani çok takılmamak lazım ancak güvenli olduğu kesin ama pat diye çekmenin de yüzde yüz güvensiz olması gibi bir durum yok.

BoxCarRacer

sadece okuduysanız gerek yok. bunu usb güvenli kaldırı microsoft'ta test edem adam söyledi

compumaster

güvenli kaldır aslında, yazma önbelleği açıksa gerekli. önbellek, kabaca yazma işlevini hızlandırmak için diske yazılacak bilgileri önce daha hızlı olan belleğe (ram) alıp, sonra yavaş yavaş diske yazdırır. yani siz kopyalama işleminin bittiğini sanırken aslında arka planda kopyalama işlemi devam etmektedir. eğer bu işlem her hangi bir nedenle kesintiye uğrarsa veri kaybı yaşanabileceği gibi, disk üzerinde fiziksel hataların oluşmasına da neden olabilir. usb diskler için varsayılan olarak önbelleğe yazma işlevi kapalı gelir ve verileriniz gerçek zamanlı olarak diske yazılır. bu nedenle yazma işleminin bittiğinden eminseniz diski güvenli kaldır seçeneğini kullanmadan çıkarabilirsiniz.
ancak, başta antivirüs ve arama, dizin oluşturma programları olmak üzere çeşitli yazılımların, disk üzerinde ufak boyutlarda dosyalar yazmak gibi adetleri olduğunu da unutmayın. her ne kadar çok düşük bir ihtimal de olsa, eğer verileriniz sizin için önemliyse, güvenli kaldır işlevini kullanmak yararlı olacaktır.

opteron

flash bellekler için çok fazla bir önem arz etmiyor. ama usbden external hdd çalıştırıyorsanız mutlaka güvenli kaldırdan kapatmak gerek.

trinitrotoluen
1

mobil görünümden çık