acayip takıntım var bu konuda. soruyu güzelce okuyorum fakat mantığını kuramıyorum. yapabildiğim sadece kesir problemleri o da malum... ne yapayım, nasıl çalışayım da şu problemler konusunu halledeyim?




 

Soruları çözerken , daha çok soru kısmına yönelin , yani soruyu sorarken , -in , -ın gibi , eklere dikkat edin , mesela :''ahmet parasıNIN yarısını '' gibi ,

Birde soru çözdükçe gelişecektir ,
Bu yanlış mıdır diye düşünmeden , denklem kurmaya çalışın

slymene

fem yayınlarının simetri eğitim seti vardı baba gibi nerdeyse 1 kitap ayırmışlardı problemlere.Ve bolca çözümlü örnek de var.İşine yarar

zeplich

pratik yapacaksın, tek yolu odur. otur beş bin soru çöz anlarsın olayı.

desdinova

şekil çiz, isim yaz, oklarla falan göster. gözünde canlanınca aklın sana mantıklı yolu gösteriyor. bir de en kötü ihtimal mantıklı olan cevaplardan gitmek çözüm olabiliyor.

janavarorion

bir kirtasiyeye gidip "zihinden problemler 1-2-3-4-5" serisini alin. 5 kitabi da hakkini vererek cozun, daha da sorun yasamazsiniz. ilkokul duzeyinde kitaplar oldugundan tamamen istediginiz amaca yonelik. size karsilastiginiz problemleri ne sekilde cozeceginizi ogretecek. zaten cok da uzun surmez. 5 kitabi tas catlasa 2 haftada bitirirsiniz. oyle kalin seyler degil.

dahicocuk
1

mobil görünümden çık