Tek vasfi duz bir lisenin sopsozel bir bolumunden mezun olmus bir yakinim var benim. Bu vatandas matematikten zerre anlamaz. Sirf bu yuzden daha once denedigi bir iibf bolumunu birakti. Onceden acikogretimde sozel bolum yoktu o bakimdan secmek zorunda kalmisti.
amaaa, simdi acikogretimde tam da bu vatandasin okuyabilecegi sozel icerikli (tamam %99 sozel icerikli diyelim) felsefe, sosyoloji falan gibi bolumler var. Turk dili ve edebiyati da vardi ama bu sene 10.000 kisilik bi kontenjan konmus. demek ki giden sene epey abandi millet.
OZET: boyle bi adam, basta Turk dili ve edebiyati'ni yazdiktan sonra, hani olur da burasi tutmazsa diye, devaminda sosyoloji mi felsefe mi yazmali? Ve bu bolumlerin bitirince bi olayi var midir? askerden kacmaya yardim olma disinda?
O birbirinden degerli fikirlerinizle bendenizi munevver ederseniz pek mes'ut olurum, su mubarek gecede efenm.
Herkese iyi geceler. Cevaplayanlara simdiden tesekkur +/- rep
açıköğretimden sonra kpss de şansını deneyebilir. devlet bakmıyor açığına maçığına.
fakat kpss de avantajı olsun istiyorsa işletme okuyacak. açılan kadro sayısı epey yüksek işletmeden. sosyolojinin oldukça az.
isletme okuyabilecek kadar matematigi yok. soyle soyleyeyim; matematik sifir. hatta sifirin altinda. subzero. dolayisiyla, iceriginde matematigin oldugu hicbir bolumu okuyamiyor. daha once de CEKO'yu denedi; ilk yilindaki Temel Matematik mi, Genel Matematik mi diye bi dersi gecemediginden birakti bolumu.
Simdi bu sozel bolumler tam onun icin. Olursa oncelikle Turk Dili ve Edebiyati ama bu sene kontenjan konmus; ya olmazsa ha? Sosyoloji mi Felsefe mi?
kpss mantığına göre konuşuyorum; sosyoloji ve felsefe arasında kalırsa sosyoloji derim ben. bir miktar kadro açılıyor en azından. bir de bazı dedikodulara göre kısa bir süre sonra bazı değişikliklerle birlikte kadro kontenjanı ve çalışan sosyologların durumu iyileştirilecek.