[q]
(9) 

çok terlemek

dento #161607
evet, bu yaz cidden çok sıcak ama önceki yazlarda da böyle sıcak günler çok gördük. nedense bu yaz aşırı terliyorum. özellikle sırt bölgesi ve yüz. güneş altında biraz yürüyüp otobüse binsem ya da 3 kat merdiven çıkıp dursam, sırtım niagara gibi oluyor. ismail türüt gibi oldum, bu ne böyle! sürekli bir tedirginlik içindeyim acaba sırtım dışardan çok kötü görünüyor mu diye. ince de giyinsem pek fark etmiyor.

çok terlemenin var mıdır bi sebebi (sağlık sorunu vs.)? her zaman böyle değildim, bu yaz ne değişti ki?


 

kilo almış olabilir misiniz? böyle bir şey yoksa tiroid bezi fazla çalışıyor olabilir. bunun için kan testi istiyorlar. benim de böyle bir sorunum vardı- hatta şu an da var ama çok aşırı değil o yüzden takmıyorum-. bende guatrda birkaç nodül mü ne çıkmıştı. doktor önemli değil dedi. bir ilaç verdi ister kullan ister kullanma diye. bir denedim baktım işe yaramıyor boşuna karaciğeri zorlamayayım dedim bıraktım. sonra biraz kilo verdim, spora devam ediyorum ve şu an eskiye göre oldukça azaldı diyebilirim. bir de terlemek iyidir aslında eğer sağlık sorununuz yoksa:)

burbat

bence herkes öyle, daha önceki senelerde bu kadar çok terlediğimi ben de hatırlamıyorum. durduğum yerde yüzümden, boynumdan terler akıyor. mümkün olduğunca ince giyinmeye çalışıyorum, çantamdan su ve yelpazemi eksik etmiyorum.

nesenbilneben

oz büyücüsündeki yüzüne su sıkılmış cadı gibiyim. küreyi ısıttılar hep o yüzden.

wampex

evet herkes oyle onceki senelere gore. bu sene hem cok sicak hem de asiri nem var havada.

nawres

aynı sıkıntıdan ben de muzdaribim bu yaz öncekilere göre daha sıcak

dr.ramiz

koyu renk tercih etmeyin. beyaz giyinmeye çalışabilirsiniz. en azından dışarıdan çok kötü görünmez vs.

girl in a coma

bu sene daha nemli geciyor, nem oldugundan ter buharlasamıyor ve ıslanıyoruz fln. daha kurak olsa ter buharlasıyor olsa hem ıslanmayacagız hem de terleyebildigimiz için serın hissedecegız. nem işte amınakodumun nemı.

bryan fury

@burbat, kilo alma yok.

@diğerleri, herkes öyle değil ki. insan böyle olunca sürekli başkalarının orasına burasına bakıyor, o da terliyor mu diye. ama birçok insan kupkuru. bu yazın daha sıcak olmasının daha önceki terleme miktarımda bu kadar değişiklik yapacağını sanmıyorum. bünyede bişeyler değişti belki de. bundan sonra hep böyle olacaksa fena.

@girl in a coma, açık renkte de öyle bir belli oluyor ki anlatamam :)

dento

muhtemelen sıcak havalardandır. bence bekle bir kış olsun. eğer hala devam ediyorsa o zaman bir doktora git derim. bende de el ve ayak içlerinde aşırı terleme var. sabah uyandığımdan gece rüyaya dalasıya kadar sürekli terli,ıslak. tedavi niye olmuyorsun arkadaşım diyorsun tabi şu an. hemen cvp vereyim; "pahalı" evet pahalı. ya elektrikle belli periyodlarda tedaviye gidiyorsun ya da ameliyat yapıyorlar. sanırım o ameliyat ile ter bezlerini söküp alıyorlar. hele bir işe girek elimeze para geçsin gidicem bende bi toktora.

daglien
1

mobil görünümden çık