Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Okulum YÖK tarafından tanınıyor ve denklik başvurusunda bulunmak istiyorum. Paris Başkonsolosluğuna gidip eğitim masası ile görüştüğümde sürece dahil olmadıklarını fakat eğer istersem dosyamı tamamladığımda şöyle bir göz atıp eksik var mı yok mu söyleyebileceklerini belirttiler. Ayrıca çalışan kişi denklik işleminin yaklaşık olarak 3-4 ay sürdüğünü söylese de ben pek inanmadım, belki de inanmak istemedim. Sahi o kadar sürüyor mu?

Bir de başvurmak için önümde iki yol var; ya burdan postalayacağım ya da babam kendisine verdiğim vekâletname ile gidip bizzat başvuracak. İkinci şıkkın ilkine nazaran zaman açısından bir getirisi olma ihtimali var mıdır? -Tamamen sallıyorum burasını- misal bizzat başvuru yapıldığında daha erken işleme koyuluyordur da posta ile geldiğinde bekletiyorlardır vs.

Bilgisi olan aydınlatabilirse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

 

geçen bir forumda okudum aklımda kaldığınca eleman yakınıyordu 6 aydır denklik bekliyorum diye, hatta epey bir davada açan oluyormuş.

alchemistt

Evraklarının (onaylı tercümelerin vs hepsi dahil) hepsi tamamsa 1 ayda veriyorlar. Tabi tam mezuniyet zamanına denk gelmediysen. Ben 2 sene önce aldım, götürüp teslim ettim, 3-4 haftaya arayın durumu öğrenin dediler. Gidemedim, 3 ay sonra kendileri aradı gelip alsanıza kardeşim diye :)

Ama dediğim gibi, mezuniyet zamanı değildi benimki. Alakasız bi zamanda gitmiştim işte hatırlayamadım şimdi. Belki okula göre de değişiyordur, bizimki Kıbrıs olduğu için daha kolay çıkıyor olabilir bilemiyorum.

Berce
1

mobil görünümden çık