Ne yapabilirim? Deprem mağduriyeti nedeniyle bu ücretleri geri talep etmem mümkün mü?
Bir de 23 nisan olmasına rağmen her hastane acil için hastanede nöbetçi bir beyin doktoru bırakması zorunlu değil mi? hastane büyük özel bir hastane, birden fazla beyin cerrahi doktoru da bulunuyor.

özel hastane acillerinden de para alınır. geçmiş yıllarda böyle bir konu hatırlıyorum sosyal medyada, özel hastane aciline giden kişi ücretsiz tedavi olmak istemişti ama haksız bulunmuştu. deprem ya da trafik kazası ya da başka bir şey… özel hastaneler ücretlidir ve tutarı talep ederler. yoksa herkes devlet hastanesi acillerinde beklemek yerine özel hastane acillerine gider orada ücretsiz tedavi olurdu. geçmiş olsun.


teşekkürler, acilde kırmızı alana alındım. Devlet ödüyor kırmızı alan hastalarının ücretlerini. özel hastane ücret talep edemiyor kırmızı acil için.
Sağlık Uygulama Tebliği’nin (SUT) 1.9.3 maddesinin (a) bendinde Acil servislerde verilen ve SUT eki EK-2/B Listesinde yer alan 520.021 kod numaralı “Yeşil alan muayenesi” adı altında Kuruma fatura edilebilen sağlık hizmetleri hariç olmak üzere, acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri için hiçbir ilave ücret alınamaz denmektedir.
medimagazin.com.tr
bunlar kırmızı alan ücretini beni zorla odaya alarak amorti etmeye çalışıyorlar, şikayetim bu.


Fatura iste.
Saglik bakanligina sikayet et
Tuketici heyetine sikayet et
Karakola sikayet et.
Vakit kaybetme.


yani bir sonuç çıkacağını zannetsem şikayet edeceğim de uğraşmaya değer mi bilmiyorum.


özel hastanede en yapılabilecek şey pazarlık yapmak. yapılan işlemleri bilmiyorum ama ödemeden önce ayrıntılı fatura isteyip tutarı 30-35binlere çekebilirdiniz gibi.
yakın çevremden dolayı bolca özel hastanelerde pazarlık yaptım. 400binlik ödemeleri 300lere düşürüyorduk. (acıbadem)
