Depremde merdivenlerden kaçarken düşüp omurgamı kırdım, özel hastane aciline gittik, müdahale yapıldı ama beyin cerrahi doktoru 23 nisan tatil olduğu için hastanede yoktu. Haliyle beni acilden çıkarıp odaya aldılar, 17.00 gibi girip ertesi gün doktor gelince 16.00 gibi taburcu oldum. 2 günlük oda ücreti aldılar, 50,000 TL. Bu ücret fahiş değil mi? Ayrıca otel gibi 1 gün kalmamama rağmen 2 günlük fatura etmek usulsuz değil mi?

Ne yapabilirim? Deprem mağduriyeti nedeniyle bu ücretleri geri talep etmem mümkün mü?

Bir de 23 nisan olmasına rağmen her hastane acil için hastanede nöbetçi bir beyin doktoru bırakması zorunlu değil mi? hastane büyük özel bir hastane, birden fazla beyin cerrahi doktoru da bulunuyor.

 

özel hastane acillerinden de para alınır. geçmiş yıllarda böyle bir konu hatırlıyorum sosyal medyada, özel hastane aciline giden kişi ücretsiz tedavi olmak istemişti ama haksız bulunmuştu. deprem ya da trafik kazası ya da başka bir şey… özel hastaneler ücretlidir ve tutarı talep ederler. yoksa herkes devlet hastanesi acillerinde beklemek yerine özel hastane acillerine gider orada ücretsiz tedavi olurdu. geçmiş olsun.

deartheodosia

teşekkürler, acilde kırmızı alana alındım. Devlet ödüyor kırmızı alan hastalarının ücretlerini. özel hastane ücret talep edemiyor kırmızı acil için.

Sağlık Uygulama Tebliği’nin (SUT) 1.9.3 maddesinin (a) bendinde Acil servislerde verilen ve SUT eki EK-2/B Listesinde yer alan 520.021 kod numaralı “Yeşil alan muayenesi” adı altında Kuruma fatura edilebilen sağlık hizmetleri hariç olmak üzere, acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri için hiçbir ilave ücret alınamaz denmektedir.

medimagazin.com.tr

bunlar kırmızı alan ücretini beni zorla odaya alarak amorti etmeye çalışıyorlar, şikayetim bu.

Mehmet Ersoz

Fatura iste.
Saglik bakanligina sikayet et
Tuketici heyetine sikayet et
Karakola sikayet et.
Vakit kaybetme.

die fetten jahre sind vorbei

yani bir sonuç çıkacağını zannetsem şikayet edeceğim de uğraşmaya değer mi bilmiyorum.

Mehmet Ersoz

özel hastanede en yapılabilecek şey pazarlık yapmak. yapılan işlemleri bilmiyorum ama ödemeden önce ayrıntılı fatura isteyip tutarı 30-35binlere çekebilirdiniz gibi.

yakın çevremden dolayı bolca özel hastanelerde pazarlık yaptım. 400binlik ödemeleri 300lere düşürüyorduk. (acıbadem)

brkylmz
1

mobil görünümden çık