ford ranger gibi pikap araçların %4 gibi ötv ile geldiğini öğrendim. aslında suv binek araçlar %120 gibi vergilere çıkabilirken bunlarin vergi orani az. yani ödedigin paraya göre neredeyse avrupa / amerika fiyatina yakin bir fiyata satin alabiliyorsun. ama bineklerde 2-3 kat pahaliya aliyorsun. fayda maliyet olarak baktiginda cok mantikli duruyor ama neden kimse almiyor bunlari :)) cok az goruyorum yollarda.




 

Yüksek motor, yüksek yakıt tüketim, yüksek vergi, park yeri problemi, 1. köprüden geçememe, estetik kaygılar vs. ilk aklıma gelenler…

yadigar

aradaki fiyat avantaji bu dezavantajlara deger mi düşunmeden edemiyorum.

web kamerasiyla yayin yapan tv

Konfor,yol tutuş,yakıt tuketimi,yürütme maliyetleri siralamasinda ayni markadan örnek verirsek eğer,

Focus>kuga>courier>ranger

designer

Hız sınırı düşük, Ankara'da Kızılay'a falan giremiyor yoksa bende çok niyetliydim.

mirty

Benim aracim Yukon Denali. 5.3, V8 (Kamyonet gibi suv). Is yerinde RAM 1500 kullaniyorum. 5.7 V8. Bir onceki aracim Toyota Tundra'ydi. Gecmiste uzun sure F150'de kullandim. Kamyonetler/pikaplar hakkinda bir kac sey birakayim buraya.

Bugunun pikaplari ortalama binek bir araclardan daha konforlu. Kullanimi kolay ve rahat. Eskiden bu araclar sadece is odakliydi. Kabinleri kucuk, minimum konforlu ve kasalari uzundu. Petrol sahalarinda surekli bu tur araclari kullandik. Yalniz isler degisti. Kuzey Amerika'da artik sadece ticari amacli degil, ortalama aileler tarafindan da cok yaygin sekilde kullanilan araclar haline geldiler. Bugun uretilen pikaplarin cogunun ust trimleri oldukca luks. Rahat koltuklar, buyuk ekranlar vs. Luks sedanlarda, SUV'lerde ne varsa aynisi pikaplarda da var.

Dolayisi ile konfor, yol tutus falan mantikli argumanlar degil. Daha once Audi A8'im de oldu. Mukemmel bir arac olmasina ragmen ben her zaman herhangi bir sedana ya da suv'ye karsi pikaplari tercih ederim.

Sedanlara, SUV'lere karsi bazi dezavantajlari var; Bakimlari daha maliyetli. Parcalari daha pahali. Is icin kullanmayacaksan bu kisim cok problem degil. Parcalarin yipranmasi, bozulmasi uzun zaman aliyor. Lastik fiyatlari sedanlarin 2 hatta 3 kati.

Olur da bir yayaya carparsan yayanin sakat kalma hatta olme olasiligi sedanlardan daha yuksek.

Yakit tuketimleri cok kotu degil. Mesela Ram 100km'de asagi yukari 13 litre yakit tuketiyor. Toyota Tundra'nin yakit tuketimi berbat. Hummer H2'den daha cok yakit tukettigine bahse girebilirim. Senin baktigin TR'deki Ford Ranger'in motoru daha kucuk oldugundan bu rakamlari gormezsin ama sedanlardan birkac litre daha yuksek olur. Park yeri sorunu vb nedenlerden dolayi mantiksiz buluyor cogu insan. Ben tam tersini dusunuyorum.

Istedigin her seyi tasiyabilirsin, buz dolabi mi aldin? no problem, at kasaya gotur, Kano tasi, bisiklet tasi, mobilyani tasi, kasaya cadir kur kamp yap... Estetik acidan da araclardan daha guzel gorunuyorlar.

thetruenorthstrongandfree1

bir arkadas artik arabalardan sikilip hilux almis, gecen sene beni aldi bir avm'ye goturdu, garaja sokarken her kosede 3 manevra yaparak girdik, arac donmuyor. ustune bir de yakit tuketimi ne yaparsan yap yuksek kalir.

turkiyenin buyuk sehirleri kamyonete uygun degil, ki bizdeki kamyonetler kuzey amerika standartlarinda kamyonetcik bile denemez.

cooperr

Sizin bahsettiğiniz düşük vergiler vb. ticari araç olmasından kaynaklı. Örneğin range rover da yakın zamanda bir araç getirdi, fiyatı çok düşük ama ticari: önde sürücü ve yolcu koltuğu var, arkası boş. Arkasına yolcu koltuğu koyamadığınız gibi, insan da taşıyamıyorsunuz. Cezası var. Örneğin kış lastiği, binek araçlara mecburi değil, ticarilere mecburi cezası var. SRC belgesi almanız gerekli. vb. vb. Az para veriyorsunuz ama bir sürü de yükümlülüğünü takip etmeniz gerekli.

malheiros

MTV
Şehir içi park, manevra sorunları
Yakıt tüketimi
Hız sınırı



Bunlar yeterli. Anadolu’da egede küçük şehirde oturuyorsanız alınır.

jackyr

Bir de, eskiden çok daha popülerdi ama doblolar yaygınlaşınca pikap kullanıcılarının çoğu dobloya geçti. Çünkü yük taşısa daŞ daha bir şehir aracı.

Pikaba şu anki talep en çok çiftliği olan, köye/offroad'a gidenler. İş için kullananlar da çoğunlukla doblo ile tam kamyonet arasını tercih ediyorlar.

Biz senelerce Nissan Pick-up kullandık bir anadolu şehrinde günlük araç olarak. Skystar çıkmazdan evvelki model. 2700 dizel motordu. Bahçeye giderken falan çok iş görüyordu. Arkadan itişli 4x2 olduğu için Kışın kasaya 2 çuval kum atardık mesela. Sonra sattık sıfır navara aldık. Baktık daha konforlu ancak kocaman, kamyon gibi... Hantal geldi. Sattık.

Şimdi İstanbul'da yaşamasam, sıfır 4x4 hilux alırım. Dağa bayıra vururum kendimi...

yadigar

yaşadığın yer buna müsaitse bence mantıklı. ben kullandım sattım ama aklım hala pikapta. yaşadığın yerden kastım mesela işin evin mecidiyeköy'deyse veya kızılay'daysa gerek yok. hem arabanın özellikleri işine yaramaz hem de zorluk çıkartır. ama az buçuk şehrin dışına doğru yakınsan veya yaşadığın şehirde araziye ulaşmak kolaysa mutlaka al derim.

paintov
1

mobil görünümden çık