Sorum şu: Bu ikili neden TV'ye çıkmayı kabul ediyor? Bundan ne murad ediyor olabilirler. Motivasyonları neler? Sessiz sedasız ilişkilerini yaşamak varken şu an bütün Türkiye öğrendi bunları. Bir daha asla rahat edemezler bu ülkede. Neden böyle bir aptallık yapıyorlar?
Sadece bu olay değil. Benzer başka olaylarda da aynı sorunun cevabını merak etmiştim. Bir adam vardı mesela, katilmiş. Canlı yayında katil olduğu ispatlandı ve polisler TV stüdyosundan adamı aldılar. Kaçıp saklanmak yerine neden tüm Türkiye'nin ve dahası polisin, yargının dikkatini çekiyorlar?
Edit: Bazı yanıtlara tik atmadım. Çünkü sorduğum soru, TV kanallarının neden bu tarz yayınları tercih ettiği değil. Örnekteki damat-kaynana gibi insanların neden bu programlara katılmayı kabul ettiğidir.

İlkini bilemiyorum ama katiller tvye cikmazsam benden suphelenirler diye cikiyorlar. Ciktiklarinda yalanlarina inanilir saniyorlar ama %99'u cuvalladigi icin tutuklaniyorlar.


Yapay gündem olduğunu düşünüyorum.


Yapay gündem değil. Her şeye de yapay gündem diyorsunuz.
Her katılanın motivasyonu farklı. Bunların motivasyonu şu. Ailenin iddiası evden giderken para aldıkları yönünde. TV ekibi bu insanalrla konuşurken hepsinin zayıf noktasını anlayıp oradan yürüyor. Bu ikili kesinlikle para almadıklarını iddia ediyorlar. TV ekibi ise gelin stüdyoya bu konuda kendinizi savunun diyor. Yoksa başınıza iş gelir, Hapise girersiniz diyor. Bunlar da korkup geliyorlar. Genelde bu köylü ve varoş tayfa bu TV programlarini gözlerinde çok büyütüyor, devletin bir parçası sanıyorlar.
Dediğim gibi herkesin katılma motivasyonu farklı oluyor. Kanal çalışanları herkesin zayıf karnını bulup, gerekirse yalan söyleyip kandırarak stüdyoya gelmeleri için ikna ediyor
Hatta bazıları rezil olma pahasına TV'ye çıkmayı bir macera ve zevkli bir şey olarak görüyor.


adalet sektöründe çalışıyorum. ege de büyük bir ilçe. arada dosyaları okuduğumda gerçekten lümpene,köylü,eğitimsiz kesimin ne durumda olduğuna şaşırıyorum. her türlü yalan dolan ahlaksızlık toplumun en alt kesiminde var. bir genelleme yapmak istemem ancak köylü milletin efendisi olursa vay bu insanların haline.
tvler özellikle değişik dosyaları seçiyorlar. bunun gibi bir sürü dosya var.


dün aynı konuyu konuştuk iş arkadaşımla :D abelardo'nun fikrine ulaştık biz de. sizi şu şu sebeple suçlarlar, hapse girersiniz diye korkutuyolardır dedik. mesela zina suç değil ama adam bunu ne bilecek... ya o ya da hırsızlıkla suçlanırsınız diyorlardır. bir ihtimal de kanal para veriyor olabilir.
ha bir de türkiye'de her şey olursun ama rezil olamazsın diyorlar ya doğru. ben twitterda denk geldim. ama yarın unuturum. haftada bir süür olay oluyor çünkü. ülkenin tamamı izlemiyor bi de programları. kim kimi hatırlayacak ki? rahat da ederler, gelir yan komşumuz da olurlar.
katillere motivasyon biraz daha farklı bence. ya kendimi savunmazsam suçlu görünürüm psikolojisi ya da o kadar zekiyim ki kimse beni bulamaz, biraz eğleneyim egosu sanırım. ya da şöyle oluyor. palu ailesini bilen bilir. anne kızı öldürüp ortadan kaldırmışlar. ama sonra ailenin başka yerde yaşayan ve olayları sonradan öğrenen dedesi siz ne ayaksınız, neden aramıyorsunuz deyince adım atmak zorunda kalmışlar, hatta avukata gitmişler, o da işin rengini az çok anlayınca müge anlıya çıkmaları konusunda zorlamış.


tamamen insanları ülke gündemden uzaklaştırma, saçma sapan şeylerle beynini doldurma işi.
esra erollar, zaideler bunun gündüz kuşağı, akşam kuşağıda acunun o sesi, master şefi.
böyle gündemde ilgi toplayacak dosyaları bulup çıkarıyorlar. bir çoğuna da ekrana çıkarmak için para veriyorlar.


gundem degistirme, ameriganin oyunu vs.. buyuk resimcilere iki lafim olacak bu primatlarin ulke siyaseti, adalet, hukukla isi oldugunu mu dusunuyorsunuz allasen? adamlarin en buyuk derdi ahlaksizligin normal karsilandigi koylerinde, ortamlarinda primat gibi hukum surmek. bu tarz olaylarda genelde en les ornekler bulunup, ekrana cikartana kadar sanki hersey normalmis gibi davranip sonra ekranda yerin dibine sokmak. tamamen medya eseri bu olaylar.
anadolu insanini 3'e ayirabiliriz.
1. tanri misafirine kapisini, gonlunu acan milletin efendileri.
2. ben isimdeyim gucumdeyim kimse karismasincilar.
3. torunuma, kizima, kaynima, kardesime halleneyim cunku boyle seyler gayet normal primatlari.
bu arkadasin soylemlerine bakilirsa karisini dovup, kaynanasiyla evlenip yoo gayet normal yaptiklarim demesi. tam olarak 3. gruba girdigini gosterir.
boyle primatlari ekrana cikartana kadar olan surecte medya ekibi de ne mal oldugunu biliyor ama buyuk rating potansiyeli gordukleri icin ekrana cikartmak ve ikna etmek icin normal hatta yakin davraniyorlar. BENCE.


Anadolu'da çok yaygın böyle şeyler. Millet o köylerde sikiş yok sanıyor ama en sapkını oralarda yaşanıyor. Milletin de böyle haberi oluyor işte


sanki ünlü olmak, keşfedilmek gibi bir şeyleri varmış gibi geliyor bana, hepsi için değil tabii ama ne biliyim sanki bazıları için.


onlarda bir gram akil ve rasyonalite aransa bosanacagi adama seni aldatiyorum bunla demez zaten.


böyle malum tipler kamuoyu tepkisinden ve otoriteden çekinir. kendilerini aklamak için çıkıyorlar.


@amortisman sevdiğin cevaba tik at sevmediğine yok. zaman ayırıp insanlar cevap yazıyor. senin istediğin cevabı kimse vermek zorunda değil.
