soru saçma olabilir, ben anlamak için soruyorum.

mesela elektrikli arabalarda tam dolum 1 saatte oluyorsa

bataryayı kapasite olarak 2 eşit parçaya bölseler, 2 bataryaya da 2 ayrı sarj soketi taksalar tam doluma yarım saatte ulaşamazlar mı? engel nedir?

 

Elektrikli arabalarda da aslında bildiğimiz silindir şarj edilebilir Lion piller kullanılıyor

www.google.com.tr

Bu pillerden bin civarı bir sayıda arabanın zemininde hücreler oluşturacak şekilde yerleştiriliyor. Her hücre atıyorum 50-100 sayıda bu pili içeriyor, 10-15 civarı hücre de bataryanin bütününü oluşturuyor. (Bu sayıların hepsi tahmini tabi markalara modellere göre değişiklik gösterir ama genel mantık bu)

Pillerin sarj işlemi daha karışık. Hiç eski laptop bataryası soktunuz mu bilmiyorum, orda da batarya içinden 6-10 arası Lion pil çıkar. Bunların bir kısmı seri bağlıdır (seri-paralel bağlantı) seri bağlanan pillerden her pili sarj etmek için Pillerin arti kutuplarina farklı farklı volt değerleri gider (bu şarj sisteminin bir adı vardı ama unuttum)

Yani ozetle zaten çok karışık bir iş bu Pillerin bağlantıları ve şarj islemleri; ve binlerce parçadan oluşuyorlar..

makbur

Elektrik kaynagi 2 ayri soketten de 1 sokete verdigi gucu verebilecekse olur tabi. Ama zaten o durumda da 2 soketten 1X + 1X verecegine tek soketten tum gucu olan 2X verir, gene ayni surede sarj eder.

sertac akin

pil = havuz
duvara gelen elektrik = ana tesisat
duvardaki her priz = birer musluk

ana tesisattan saatte 1 m3 su geliyor. duvara iki musluk takarsanız ikisinden de birer m3 su akmaz. 500er litre su akar. 4 tane olursa 250şer litre su akar. ana tesisata gelen su miktarını arttırmadığın sürece havuz daha hızlı dolmayacak.

aynı miktarda su için birden fazla musluk kullanmak mantıklı değil. ne kadar fazla ekipman, o kadar çok bozulacak şey.

co2s2
1

mobil görünümden çık