Başlarda anladım da 2+ dan sonra gerek var mı :)? Geçen tanıştığım birine sordum sizinki kaç yaşında diye 44 ay dedi. Kafamda 12ye bölüp yaklaşık yaşını hesapladım. Racon bu mudur bu işlerde ben hep tam veya buçuklu ifade ediyorum :).




 

2,5 tan sonra bıraktım ay söylemeyi. Bu sefer de aylardır 2,5 yaşında bu çocuk hayırdır diyorlar. Pedagog ya da doktor falan sormadıkça ayını hesaplayıp söylemem bu saatten sonra.

kullanicadi

çok saçmaymış. 3 aylık 5 aylık 1 yaşında 1 buçuk dersin yuvarlarsın bize ne 14 ay 8 gün 16 saat oluşundan :P

neira

584 aylık bir insanım böyle saçma bir şey duymadım. 3,5 yaşında 4,5 yaşında falan denir. 6'dan sonra da buçuklar da söylenmemeli bence. 7 yaşında falan denir.

exlibris

İki yaşına kadar ay hesabı, sonra yaş mantıklı olan. Fakültede pediatrik gelişim basamakları böyleydi. Doktorlar da zaten kaç aylık/kaç yaşında diye sormaz, doğum tarihi sorar, pediatri stajında ilk öğretilenlerden biridir bu. Günlük hayatta da böyle daha makul

nundu

Sacmalik, kafayi kirdiklarini dusunuyorum. Cok sukur hic etrafimda boyle insan yok.

kassiopeia

2 yasindan sonra ay kullanilmaz ki zaten kiyafetlerde de boyle.
44 ay garip bir cevap..

cooperr

ilkokula başlangıç bile 72 ay olarak ifade ediliyor. dolayısı ile çok da yanlış değil. 2+ dediğiniz için örnek veriyorum 24 ay ile 34 ay ayasında dağlar kadar fark olur. ancak şu var ki doktor ya da benzer yaş grubunda çocuğu olan ebeveyn sormuyorsa ben ay olarak söylemiyorum. 2-2,5-neredeyse 3 gibi anlaşılır olacak şekilde söylüyorum.

elorelia

teknik olarak bir anlam ifade ediyor olabilir. örneğin okula başlarken, gelişimini izlerken vs.

ama anneler arasında muhabbette 44 aylık demek saçma, üç buçuk yaşında der geçersin.

hamilelikte de bu böyle. tıbbi olarak hafta sayılıyor, ama ne kadarlık hamilesin sorusuna 32+5 demek yerine 8 aylık diyip geçiyorsun.

kibritsuyu
1

mobil görünümden çık